Slovak National Hill Climb Team

Slovak National Hill Climb Team a nová technika na KESKOMOBILE AUTO SHOW

Jozef Béreš mladší, placka Tatuus, ale aj Slovak National Hill Climb Team pútali pozornosť divákov, ale aj médií v rámci KESKOMOBILE AUTO SHOW. A to nielen počas súťaže, ale aj deň pred jej ostrým štartom.

Slovak National Hill Climb Team

V piatok podvečer sa prítomní diváci, zástupcovia médií, ale aj niektorí z jazdcov doslova natlačili do stanu Slovak National Hill Climb Teamu, stojacom v strede paddocku na SLOVAKIA RINGU. Dôvodom bolo predstavenie nového jazdca, ale aj techniky, ktorí sa spoločne zúčastnia budúcoročných Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu. Jazdec, ktorého bratislavský tím predstavil, nebol nik iný ako Jozef Béreš mladší, päťnásobný slovenský absolútny rally majster, ale aj absolútny slovenský kopcový šampión z roku 2015. Technikou bola placka Tatuus s motorom Honda, s ktorou sa Ďodi zúčastní kompletného seriálu európskych kopcových majstrovstiev. Keď po krátkej tlačovej konferencii na scénu nabehol Igor Kmeťo starší a zaspieval niekoľko pesničiek z jeho repertoáru, množstvo ľudí v stane Slovak National Hill Climb Teame sa ešte znásobil. Nechýbali tance, ale ani dobrá nálada, ktorú neskazil ani večerný dážď.

Slovak National Hill Climb Team

V sobotu ráno bolo jasné, že po nočnom daždi, ktorý ani ráno neutíchal, ba priam ešte silnel, na všetkých súťažiacich čaká nesmierne náročná, poriadne šmykľavá trať. Na ňu Slovak National Hill Climb Team vyslal bojovať celkovo päticu jazdcov.

Vo vozidle Ford Fiesta R5 najnovšej evolúcie sa striedali dvaja jazdci, Peter Florek a už spomínaný Jozef Béreš mladší. Pre oboch to bola premiéra s týmto autom, ale aj návrat do rally presne po roku.

Peter Florek: „Už po úvodných metroch s Fordom Fiesta mi bolo jasné, že v takomto super aute som ešte nikdy nesedel. Fungovalo presne tak, ako som si vždy predstavoval, že má fungovať rally auto. Bolo to niečo úžasné a ja som si nielen piatkové testovanie, ale aj sobotnú súťaž mimoriadne užíval. Navyše som mal možnosť povoziť aj množstvo partnerov tímu a známych.“

Slovak National Hill Climb Team

Jozef Béreš mladší: „Pre mňa to bol ťažký, ale zároveň krásny návrat po roku. S takýmto autom som išiel naposledy na Szilveszter Rally koncom minulého roku. Bolo to veľmi dobré. Rally je predsa len rally, je tu ďaleko väčší adrenalín ako na kopcoch. Podmienky sú doslova katastrofálne, je neskutočná zima, všade stojí voda a v každej zákrute je vyťahaného množstvo blata. Počasie však ovplyvniť nevieme a koniec koncov aj to patrí k rally, takže sa vôbec nesťažujem. Ako hovorím, bolo to niečo nádherné, auto fungovalo super a myslím si, že aj moje umiestnenie nebolo nakoniec zlé.“

Okrem Petra Floreka a Ďodiho Béreša, sme na tratiach KESKOMOBILE AUTO SHOW, mali možnosť sledovať v rámci Slovak National Hill Climb Teamu aj Jozefa Béreša staršieho s Mazdou 323, aj bratov Lukáša a Júliusa Lapdavských na Mitsubishi Lancer EVO IX a Petra Kacvinského na Renaulte Clio RS.

Slovak National Hill Climb Team

Samozrejme všetkých svojich zverencov v tomto neskutočne sychravom počasí podporoval, ale hlavne varil doslova hrnce čaju, šéf Slovak National Hill Climb Teamu, Peter Ambrúz: „Tu sme pred rokom s rally začínali. Dnes tu máme päticu jazdcov a je to super. Je síce neskutočná zima, ale aj tá k automobilovému športu patrí, takže sa nesťažujeme. Som rád, že sme v piatok večer mali možnosť predstaviť plány nášho tímu na budúci rok a dnes divákom predviesť, že nie sme čisto kopcový tím, ale naši jazdci vedia jazdiť aj inú disciplínu. Ich umiestnenia ma potešili, prišlo nás pozrieť aj množstvo našich partnerov, ktorých chalani povozili v rally autách a ukázali im ako vyzerá jazda na rally trati. Myslím, že to bola akcia, ktorá by nemala chýbať každý rok. Bola to super bodka za sezónou.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár