ARC Bratislava

ARC Bratislava pod horou Fudži

Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava reprezentuje náš motoršport vo významných seriáloch aj počas tejto zimy. Už tento víkend odštartuje pod legendárnou horou Fudži v Japonsku. V rámci 2. kola Ázijskej Le Mans Série bude chcieť nadviazať na skvelý výsledok z čínskeho Ču-chaj spred mesiaca. Tam slovenské prototypy Ginetta Nissan skončili na 4. a 5. mieste kategórie LMP3.

ARC Bratislava

Jeden z našich najskúsenejších okruhových jazdcov Miro Konôpka sa bude za volantom Ginetty s číslom 4 striedať s dvoma Britmi Mikeom Simpsonom a Darrenom Burkeom. Spolu bojovali o stupne víťazov aj v Číne, kde ich na 4. miesto zosunula poriadna dávka smoly. „Ešte aj dnes mam mrzí, že sme neskončili na stupňoch víťazov,“ spomína Miro Konôpka, „no sme pripravení opäť zaútočiť na čo najvyššie priečky. Posádku na to máme, auto bolo po Ču-chaji síce trošku zničené, ale dali sme ho po prílete do Japonska do poriadku. Chceme potvrdiť našu rýchlosť, no ľahké to nebude. Konkurencia je silná, každý chce vyhrať. A Ligiery sú poriadne rýchle, budú to náročné preteky.“

ARC Bratislava

Aj v Japonsku sa v štvorhodinových pretekoch predstavia dva žlté prototypy slovenskej stajne z Bratislavy. Druhá posádka Konstantins Calko (Lotyšsko) a Neale Muston (Austrália) mala aj v prvom kole ALMS dostatočnú rýchlosť, popracovať však chce na spoľahlivosti.

ARC Bratislava

Druhé preteky sezóny ALMS sa na okruhu Fuji Speedway začínajú s osemhodinovýcm posunom o 12:15. Fanúšikovia na Slovensku si tak musia privstať, priamy prenos na stránke www.asianlemansseries.com sa začína v nedeľu skoro ráno o 4:00 SEČ.

Zdroj: Race Pro Media

Pridaj komentár