RUFA SPORT

RUFA SPORT pokračuje vo víťaznom ťažení

Predposledné podujatie slovensko-českej rally sezóny dokonale ovládol slovenský RUFA SPORT Team a súťažná posádka Tomáš Kostka – Ladislav Kučera.

RUFA SPORT

XXII.TipCars Pražský Rallysprint odštartoval za slnečného, ale nesmierne chladného počasia počas uplynulej soboty (3.12.2016) na pražskom Strahove. Rovnako ako v minulom roku, aj teraz súťažiaci svoje servisné zázemie rozložili medzi štadiónom na Strahove a štadiónom Evžena Rošického. V pláne bolo absolvovať celkovo päť rýchlostných skúšok na trati, ktorú s drobnými úpravami už posádky poznali z minulosti.

Už od prvých metrov súťaže bolo jasné, že zálusk na výborné umiestnenie majú obaja jazdi slovenského RUFA SPORT Teamu, čiže Tomáš Kostka navigovaný Ladislavom Kučerom na Forde Focus WRC, ale aj aktuálny poľský rally šampión, Grzegorz Grzyb, ktorého vo Forde Fiesta R5 navigoval Jakub Wróbel.

RUFA SPORT

Spomedzi týchto dvoch posádok už od úvodu súťaže lepšie odštartoval Tomáš s Láďou, ktorí nakoniec vyhral všetky rýchlostné skúšky a zaslúžene si odviezli z Prahy absolútne víťazstvo.

„Som rád, že sa nám to podarilo. Tu na Strahove totiž nestačí iba rýchlosť, ale človek musí mať aj trochu šťastia. Je to okruhová skúška, na ktorej sa veľakrát stane, že súťažiace posádky sa dobiehajú. Potom stačí, že tá rýchlejšia nemá dostatok miesta na predbiehanie a už je po výsledku. Našťastie nám sa to nestalo a som rád, že sme spoločne s Láďou mohli toto víťazstvo pre RUFA SPORT vybojovať,“ povedal v cieli Tomáš Kostka.

Grzegorzovi s Jakubom patrila v úvodnom teste piata priečka v triede, v druhom teste však schytali penalizáciu dve minúty za nesprávny prejazd retardérom a tak z dobrého výsledku nakoniec nič nebolo.

RUFA SPORT

„Mrzí ma to, ale pri jednom z retardérov som bol veľmi rýchly a neprešiel som ho tak ako som mal. Súťaž inak bola veľmi pekná a ja ďakujem RUFA SPORT Teamu za to, že som tu mohol štartovať,“ zhodnotil krátko Grzegorz Grzyb.

Z víťazstva mal najväčšiu radosť manažér RUFA SPORT Teamu Ľubomír Kleman: „V Prahe sme už boli tretí, aj druhí, ale až v tomto roku sa podarilo absolútne vyhrať. Som nesmierne šťastný, keďže naša víťazná séria po Auto Show a Setkání mistrů pokračuje. Tomáš s Láďou išli fantasticky a nič nenechali na náhodu. V prípade Grzegorza mi je tej penalizácie ľúto, ale nešlo tu o žiadne body, takže sa vlastne nič nedeje. Ďakujem všetkým za podporu.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár