Kesko Racing

Kesko Racing úspešne otestoval techniku aj nového spolujazdca

Pred posledným kolom mimo sezónneho seriálu BPM motorsport Cup 2017 sme vás informovali o tom, že Kesko Racing Team okrem otestovania vozidla Seat Leon TDi, ide skúšať aj nového spolujazdca.

Kesko Racing

Všetko sa podarilo a posádka František Fusko – Ján Šustek absolvovala celú súťaž, ktorej podmienky boli poriadne sťažené daždivým počasím, ktoré v rámci podujatia R5+ Cassovia Rally s centrom v Bidovciach vládli. Napriek mokrým, ale aj poriadne zablateným rýchlostným skúškam Fera s Janom nezastihli žiadne nepredvídateľné okolnosti a v cieli súťaže spoločne uzatvárali prvú desiatku absolútneho poradia a v triede im patrilo síce siedme miesto, pred nimi však skončili vo veľkej miere iba vozidlá s pohonom všetkých štyroch kolies.

„Nám na R5+ Cassovia Rally išlo predovšetkým o vyskúšanie nášho Seatu Leon TDi pred blížiacou sa Rally Rožňava. Mojou úlohou bolo aj otestovať nového spolujazdca v Kesko Racing Teame, Janka Šusteka. Osvedčil sa a práve už spomínanú Rally Rožňava absolvuje vo vozidle so šéfom nášho tímu, Jurajom Keszim. V rámci podujatia boli dosť ťažké podmienky, ráno dokonca na jednej z rýchlostných skúšok snežilo, všade bola kopa vody a neskutočne šmýkalo. Osobne mi tieto ťažké podmienky ani veľmi nevadili, veď ako sa hovorí, ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku, čiže to beriem ako dobrý rozbeh pred Rožňavou,“ vysvetli po súťaži Fero Fusko.

Kesko Racing

Rožňavský Kesko Racing Team budú mať fanúšikovia rally súťaží možnosť sledovať na rally tratiach opäť už o dva týždne, kedy štartuje prvé kolo slovenského rally šampionátu. Pre Kesko Racing to bude vyslovene domáca súťaž, keďže ako aj samotný názov podujatia napovedá, súťažiť sa bude v Rožňave a jej okolí. Kesko Racing na túto súťaž postaví celkovo tri posádky. Ale o tom, kto a s akými vozidlami to bude sa dozviete až v nasledujúcej správe.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár