Subaru Komárno

Tím Subaru Komárno je pripravený na štart sezóny v Rožňave

Doslova už len pár hodín zostáva do štartu novej sezóny Majstrovstiev Slovenska v rely, ktorá sa roztočí v piatok 31.marca v Rožňave. V tímoch stúpa napätie a finišuje sa s prípravami. Ešte pred tým než Subaru Komárno Rally Team Maria Csenteho vyrazí na východ Slovenska absolvoval dnes posledné testy na novú sezónu na Jankovom vŕšku.

Subaru Komárno

Tie s perfektným zázemím pripravil pri Uhrovci skúsený KM Racing. „Tešíme sa a sme vďační za možnosť absolvovať tieto testy, ktoré veľmi profesionálne zorganizoval KM Racing. Je tu vynikajúca atmosféra a výborné podmienky na sústredenú prácu tímu, ktorú si žiada seriózna príprava na úvodnú súťaž sezóny,“ pochvaľoval si pilot Subaru Komárno, Tomáš Minarovič.

Tím do sezóny vyštartuje v triede 3 s vozidlom Subaru Impreza WRX STI, ktoré už síce nepatrí medzi najnovšiu techniku, ale určite je schopné vo svojej triede zamútiť vody. „Chlapci mechanici odviedli v rámci prípravy na aute neskutočný kus práce, začo sa im chcem poďakovať. Auto je ako nové a pripravené na sezónu. Mám z neho veľmi dobrý pocit. Myslím si, že sme postupne vychytali všetky problémy, ktoré pri testovaní vyskakujú a veľa sme sa o aute naučili,“ dodáva Tomáš.

Subaru Komárno

Spolujazdcom Tomáša Minaroviča bude v tejto sezóne skúsený Petr Těšínský, ktorý s Tomášom jazdili nedávno aj na poslednom podujatí Zimného pohára v Bidovciach. Tú posádka absolvovala v rámci prípravy na sezónu. „S Petrom som jazdil už vlani v decembri na Hungaroringu a myslím si, že si dobre rozumieme. Určite to bude fungovať,“ pochvaľuje si spoluprácu Minarovič. Na úvodnej súťaži v Rožňave však za Těšínského zaskakuje Róbert Baran, pretože Petr bude v tomto termíne štartovať na úvodnom podujatí ME (ERC) na portugalských azorských ostrovoch.

Do Rožňavy odchádza posádka Minarovič – Baran veľmi pozitívne naladená a verí v úspešný štart do novej sezóny. „Chcem sa poďakovať Mariovi, že mi dal šancu absolvovať sezónu v jeho tíme. Poctivo som sa pripravoval. V rámci prípravy som jazdil súťaže v Dobšinej, Levoči, Bidovciach, ale aj autokros na Slovakiaringu a myslím si, že som na sezónu dobre pripravený. Ďakujem KM Racingu a všetkým našim partnerom za ich podporu. Ja sa budem zasa snažiť doviezť čo najviac dobrých výsledkov,“ s pokorou a odhodlaním zakončil Tomáš Minarovič.

Subaru Komárno

Celkom na záver dodajme ešte jednu dobrú správu pre fanúšikov Maria Csenteho. Ak sa všetko podarí, tak by sme populárneho Maria mohli v Rožňave vidieť aspoň v úlohe predjazdca. Nechajme sa však prekvapiť.

Zdroj: Ľuboš Kašický

Pridaj komentár