RUFA SPORT

RUFA SPORT s Grzybom v Rožňave prevetrá Škodu Fabia R5

Ako sme vás už informovali, RUFA SPORT Team v sezóne 2017 mení techniku. Laňajší Ford Fiesta R5 strieda Škoda Fabia R5 a fanúšikovia raly športu si ju budú mať možnosť v rukách Grzegorza Grzyba dosýta vychutnať aj na Rally Rožňava.

RUFA SPORT

Spomínané podujatie otvára tohtoročný kalendár Majstrovstiev Slovenska v rally 2017. Náročná súťaž, ktorá určite preverí sily a prípravu jednotlivých posádok štartuje už v piatok 31.3.2017. Samozrejme, pred štartom súťaže pripravil RUFA SPORT Team v spolupráci s MM Rally Teamom, ktorý Škodu Faia R5 prenajíma test, pri ktorom Grzegorz nastavil auto na rožňavské podmienky.

„Áno, mali sme jednodňový test pri ktorom som Škodu Fabia R5 nielen odskúšal, ale snažil som sa spoločne s mechanikmi MM Rally Teamu nájsť vhodné nastavenie na Rally Rožňava. Myslím si, že všetko sa nám podarilo a ja som sa po dlhšej dobe opäť posadil za volant súťažného auta a trochu sa aj rozohrial pred úvodným kolom slovenského šampionátu. Viem, že v Rožňave bude veľmi ťažká súťaž. Organizátor pripravil nesmierne náročné rýchlostné skúšky, okrem toho nás s vozidlami špecifikácie R5 bude súťažiť celkovo devňť a konkurencia je naozaj veľmi silná. My však spoločne s RUFA SPORT Teamom chceme hneď od začiatku poriadne zatiahnuť a urobiť dobrý výsledok,“ povedal štvornásobný slovenský absolútny rally majster Grzegorz Grzyb.

RUFA SPORT

Grzegorz sa v aktuálnom ročníku predstaví okrem nového vozidla aj s novým spolujazdcom, ktorým bude Jakub Wróbel. Ak sa niekomu toto meno zdá povedomé, nemýli sa, Grzegorz s Jakubom už spoločne absolvovali minuloročnú Auto Show, ale aj Pražský rallysprint a dá sa povedať, že si navzájom sadli, čo je pri rally súťažiach veľmi dôležité.

Samozrejme RUFA SPORT Team má aj v tohtoročnej sezóne veľké plány. Absolvovať nielen slovenský šampionát a pokúsiť sa získať v poradí už piaty titul absolútnych majstrov, ale zapojiť sa aj do seriálu FIA ERC, čiže Majstrovstiev Európy v rally 2017. Viac nám povedal Ľubomír Kleman, manažér RUFA SPORT Teamu: „Každoročne ideme do sezóny s plánmi obsadiť niektorú z popredných priečok absolútneho poradia. Zatiaľ nám to vychádza, za celej existencie nášho tímu sme neskončili horšie ako na treťom mieste. Máme štyri tituly absolútnych majstrov Slovenska a samozrejme chceli by sme získať aj piaty. Viem, že to bude veľmi ťažké, tohto roku to vyzerá na veľmi silnú konkurenciu, všetci však vieme, že Grzegorz dokáže poriadne zabojovať. Dúfam, že nám to vyjde.“

RUFA SPORT

Aktuálne, otváracie podujatie Majstrovstiev Slovenska v rally 2017 odštartuje v piatok a sobotu (31.3. – 1.4.2017) v Rožňave a jej okolí. Štart podujatia je pripravený na piatok o 18:00 hodine a cieľ môžeme očakávať v sobotu o 15 hodine 30 minúte. Samozrejme o tom, ako sa darilo posádke RUFA SPORT Teamu vás budeme informovať po podujatí.

Zdroj: Miro Majláth

Pridaj komentár