KL Racing

KL Racing s Kukom a Cirom do Rožňavy

Počas piatku a soboty (31.3. – 1.4.2017) odštartuje tohtoročná sezóna Majstrovstiev Slovenska v rally. Do jej priebehu chce výraznou mierou zasiahnuť aj KL Racing Rally Team s dvojicou súťažných posádok.

KL Racing

Už pred dvoma týždňami predstavil slovenský KL Racing Rally Team novú techniku, s ktorou budú v tohtoročnej sezóne bojovať na rally tratiach Tomáš Kukučka s Petrom Vejačkom. Jedná sa o Ford Fiesta R5. Práve toto auto a spomínanú posádku uvidia diváci aj na prvom kole šampionátu, 10.L Racing Raly Rožňava.

„Nové auto sme si mali možnosť vyskúšať pred dvoma týždňami na podujatí R5+ Cassovia Rally. Musím povedať, že sme si naň hneď zvykli. Čo ma na Forde upútalo asi najviac boli neskutočne dobre fungujúce brzdy, tie sú ďaleko lepšie ako boli na minuloročnej Škode Fabia R5. Vieme, že v Rožňave to bude veľmi náročné, keďže vozidiel špecifikácie R5 tu odštartuje celkovo deväť. Rýchlostné skúšky budú naozaj náročné, na každej sobotnej nás čaká veľké prevýšenie a hore kopcom budem mať zase dojem, že auto má málo výkonu (ale to je iba môj pocit). Bude to náročná súťaž, ale veľmi sa na ňu tešíme,“ vysvetli Tomáš Kukučka.

KL Racing

Druhou posádkou KL Racing Rally Team bude dvojica Pavol Cireň – Pavol Hronec. Táto dvojica sa predstaví na úvodnom podujatí šampionátu s vozidlom Renault Clio.

„Mali sme krátky test a vyzerá to tak, že všetko funguje. Navyše budeme s Paľom sedieť v súťažnom aute prvýkrát. Verím, že všetko bude fungovať aj na súťaži a nám sa podarí dojazdiť až na cieľovú rampu. Ak by sa podaril aj dobrý výsledok, budeme radi,“ doplnil Pavol Cireň.

Rožňave na všetkých súťažiacich čaká náročná súťaž, ktorej celková dĺžka predstavuje viac ako tristo kilometrov. V tomto počte je započítaných už aj necelých deväťdesiat ostrých kilometrov, ktoré sú rozdelené do ôsmych rýchlostných skúšok. Štart súťaže je v piatok (31.3.2017) o 18:00 hodine a cieľ v sobotu (1.4.2017) o 15:30 hodine.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár