Maťo Homola, TCR Internationals Series

Maťo Homola začal novú sezónu TCR

Nová sezóna automobilových pretekov medzinárodnej série TCR sa začala na gruzínskom okruhu Rustavi International Motorpark prvým voľným tréningom.

Maťo Homola

Pre nášho Maťa Homolu to bol vskutku nový začiatok, pretože na pre neho takmer neznámom okruhu sa prvý raz stretol nielen s novým tímom DG Sport Competition z Belgicka, ale tiež s novým autom Opel Astra OPC TCR. S touto kombináciou by chcel v roku 2017 získať čo najviac kvalitných výsledkov vo skvele obsadenom seriáli TCR, v ktorom vlani skončil na 5. mieste v celkovom poradí a vyhral preteky na nemeckom Oscherslebene.

Belgický tím DG Sport Competition pod vedením skúseného Christiana Jupsina stavia do seriálu dve úplne nové Astry OPC TCR. V tej s tradičným číslom 70 bude sedieť Maťo Homola, v druhej šampión TCR Benelux 2016 Pierre- Yves Corthals z Belgicka.

Maťo Homola, TCR Internationals Series

Prvé stretnutie s novým autom býva pre jazdca o zoznamovaní sa s ovládaním, nastavení sedačky a prvých kilometroch s postupným zrýchľovaním. Maťovi sa tieto plány podarilo naplniť do bodky. Veľmi rýchlo našiel spoločnú reč s novými inžiniermi tímu DG Sport a postupne sa mu podarilo znižovať časy na kolo. S prvými kolami bol spokojný: „Prvý pocit z auta je veľmi dobrý. Musím si zvykať na úplne inú prácu s volantom a pedálmi, je to celkom iné ako vlani. No auto a jeho správanie sa na trati sa mi veľmi páči. Ešte s inžiniermi upravíme niekoľko maličkostí, ale sme na dobrej ceste,“ povedal po tréningu 22-ročný pretekár.

Svoj pohľad na novú sezónu ladí optimisticky aj tímový šéf Christian Jupsin: „Máme veľmi dobré auto, dvoch skvelých jazdcov. Myslím si, že celý tento balík bude fungovať a čaká nás dobrá sezóna.“

V sobotu sú na okruhu Rustavi International Motorpark neďaleko gruzínskeho hlavného mesta Tbilisi na pláne ďalšie dva tréningy a popoludní už aj kvalifikácie. Prvé z dvoch pretekov štartujú v nedeľu o 11:30 SELČ, druhé o dve hodiny neskôr.

Maťo Homola, TCR Internationals Series

Televízni diváci na Slovensku ich budú môcť sledovať na SPORT2. Reportáže priamo z Gruzínska odvysiela aj RTVS v Góloch bodoch sekundách. Viac informácií a tiež livestream z pretekov môžete nájsť na stránkach www.tcr-series.com a www.matohomola.com.

Zdroj: Maťo Homola

Pridaj komentár