Hanuš

Hanuš premiérovo prevetral v Rožňave „Fionu“

Slovenská rally posádka VH Autoracing Teamu, Vlado Hanuš – Milan Timko predstavila fanúšikom na 10. L Racing Rally Rožňava svoju novú zbraň, najnovšiu špecifikáciu Ford Fiesta R5.

Hanuš

Napriek faktu, že práve toto je jedno z vozidiel, ktoré v Rožňave mohlo poškuľovať po jednom zo stupienkov pre víťazov, cieľom posádky bolo na Rally Rožňava neriskovať a poriadne sa zoznámiť s novou technikou. Bodaj by aj nie, veď až doteraz Vlado Hanuš jazdil s Mitsubishi Lancer EVO X, čo je jazdecky úplne iné auto ako vozidlo špecifikácie R5.

„Našu „Fionu“ sme doviezli na Slovensko niekedy v polovici mesiaca február. Keďže bola zima a všade sneh, nemali sme veľa možností na testovanie. To sa nám podarilo až pred Rally Rožňava. Najazdil som nejaké kilometre najskôr na letisku a následne aj v Čechách na jednej krátkej rýchlostnej skúške. Oto auto a hlavne aj ja potrebujeme spolu však najazdiť podstatne viac, čiže aj do Rožňavz sme prišli viac menej testovať a hlavne spoznávať auto,“ povedal pred štartom úvodného podujatia sezóny Vlado Hanuš.

Hanuš

Napriek faktu, že Vlado práve povedal, že d Rožňavy prišiel iba testovať, na mestskom okruhu to tak nevyzeralo a Vlado s Milanom dojazdili na deviatom mieste absolútneho poradia. Počas druhého dňa súťaže sa rovnako snažili držať krok s konkurenciou, čo sa im viac menej darilo. Výsledkom bola dvanásta priečka absolútneho poradia, ale aj §sma v triede 2.

„Myslím, že dvanáste miesto absolútne je pekné, ak vezmeme v úvahu fakt, že som s tým autom išiel úplne prvýkrát. Musím povedať, že stále nepoznám jeho hranice a hlavne si neviem zvyknúť na to, že tu môžem ísť oproti Mitsubishi podstatne neskôr na brzdy. Viem kde robím chyby a budem sa ich snažiť v priebehu sezóny odstrániť. Hlavne chcem postupovať pomaly, ale isto. Nemá význam rozbiť auto. Ku samotnej rally môžem povedať iba toľko, že sa mi veľmi páčila,“ povedal Vlado Hanuš po 10. L Racing Rally Rožňava.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár