RUFA SPORT

RUFA SPORT Team smeruje na FIA ERC Rally Islas Canarias 2017

Slovenský RUFA SPORT Team sa spoločne s posádkou Grzegorz Grzyb – Przemyslaw Zawada a vozidlom Škoda Fabia R5 predstaví premiérovo v rámci podujatia Rally Islas Canarias 2017.

RUFA SPORT

Ako už napovedá názov súťaže, seriál FIA European Rally Championship sa po úvodnom kole, ktoré sa konalo na Azorských ostrovoch sťahuje teraz na Kanárske ostrovy. Práve tu totiž už dnes odštartuje druhé kolo tohtoročného seriálu FIA ERC. Na jeho štarte premiérovo bude stáť aj slovenský RUFA SPORT Team a súťažná posádka Grzegorz Grzyb – Przemyslaw Zawada.

RUFA SPORT

Štvornásobný slovenský absolútny rally majster, ale aj úradujúci absolútny majster Poľska, Grzegorz Grzyb sa už koncom minuloročnej sezóny vyjadril, že v tohtoročnej sezóne má v úmysle absolvovať nielen kompletný seriál Majstrovstiev Slovenska v rally, ale aj niekoľko vybraných podujatí zaradených do seriálu FIA European Rally Championship 2017. Zatiaľ čo na Slovensku už Grzegorz dojazdil dvakrát na treťom mieste absolútneho poradia, Rally Islas Canarias 2017 bude pre neho v tomto roku premiérovou európskou súťažou. V jeho snahe umiestniť sa aj v rámci európskeho šampionátu čo možno najlepšie mu bude pomáhať spolujazdec Przemyslaw Zawada, ale aj vozidlo Škoda Fabia R5.

RUFA SPORT

„Našim plánom, ktorí sme deklarovali už na konci minuloročnej sezóny, je odjazdiť niekoľko podujatí seriálu FIA European Rally Championship. Berieme to ako prípravu na šampionát v roku 2018, ktorého by sme sa radi aj s Grzegorzom zúčastnili kompletného. Uvidíme ako sa našej posádke bude dariť v rámci nového seriálu, ktorého sa už v minulosti Grzegorz zúčastnil, bolo to však iba v rámci pre neho domácej súťaže Rajd Rzeszowski. Ideme do niečoho nového, ale ako už naši fanúšikovia z minulosti vedia, nejdeme do toho po hlave, ale chceme robiť postupne väčšie a väčšie kroky. Verím, že sa nám aj v európskom šampionáte bude dariť,“ vysvetlil pred premiérovým podujatí európskeho šampionátu manažér RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Team

Pridaj komentár