Shell

Shell výrazne prispieva k nárastu účinnosti monopostov Scuderia Ferrari v F1

Od konca sezóny 2014 sa pretekárske palivo Shell V-Power a pretekársky motorový olej Shell Helix Ultra podieľa až 23,3 % na celkovom náraste efektivity monopostov Scuderia Ferrari. V praxi to znamená, že s rovnakým množstvom paliva prejdú monoposty tímu jeden okruh počas pretekov o viac ako pol sekundy rýchlejšie.

Shell

„Efektivita je v motoršporte kľúčová, keďže objem paliva je striktne daný. Na okruhu tak môžete byť rýchlejší iba zlepšeným výkonom, ktorý čerpá práve z vyššej efektivity,“ vysvetľuje manažér spoločnosti Shell pre inovácie v motoršporte Guy Lovett a pokračuje: „Spoločnosť Shell neustále pracuje s dizajnérmi a vývojármi tímu Scuderia Ferrari; z toho 21 000 hodín venujeme samotným produktom F1. Posun v oblasti efektivity, ktorý prinášame od konca roka 2014 svedčí o práci celého tímu v spoločnosti Shell a je dôkazom nášho dlhodobého úspešného technologického partnerstva s tímom Scuderia Ferrari. Navyše všetky inovácie získane testami z pretekárskych okruhov sa snažíme preniesť aj do bežných palív a mazív pre vodičov na cestách.“

Tohtoročné monoposty F1 potrebujú ešte viac sily kvôli rôznym limitom vo výkone a keďže jazdci jazdia väčšiu časť okruhov na plný plyn, efektivita je dôležitejšia ako kedykoľvek predtým. Spomínaný nárast efektivity priniesol tímu Scuderia Ferrari 4 okruhové víťazstvá a ďalších 10 pódiových umiestnení v prvej polovici sezóny 2017. Pretekárske palivo, ktoré poháňa oba tohtoročné monoposty Scuderia Ferrari, obsahuje najnovšiu Shell Dynaflex technológiu a tiež najmenej 99 % rovnakých zlúčenín ako nový Shell V-Power Racing, ktorý je od júna 2017 dostupný na slovenských čerpacích staniciach Shell.

Shell

„Náš výkon v tejto sezóne závisí od súhry rôznych detailov a dôležitú úlohu v nej zohrávajú aj palivá a mazivá spoločnosti Shell. Podobné štatistiky ako táto potvrdzujú expertízu spoločnosti Shell a jej vplyv na naše výsledky,“ hovorí Sebastian Vettel, aktuálny líder celkového poradia F1.

„Je naozaj pôsobivé, že palivá a mazivá Shell zabezpečili takmer štvrtinu celkového nárastu našej efektívnosti. Spĺňať stále vyššie štandardy výkonu s rovnakým množstvom pretekárskeho paliva Shell V-Power je pozoruhodné. Spolu s benefitmi, ktoré motoru prináša pretekársky motorový olej Shell Helix Ultra ide o dôležitý faktor, ktorý prispieva k lepším výsledkom Scuderia Ferrari na trati,“ vysvetľuje Mattia Binotto, technický riaditeľ tímu, Scuderia Ferrari.

Zdroj: Shell Motorsport

Pridaj komentár