Kesko Racing

Kesko Racing (v podstate) splnil všetky trebišovské ciele

Trojica posádok Kesko Racing Teamu išla na DeutschMann Rally Trebišov s jasným cieľom. Doviezť všetky tri autá na cieľovú rampu a zobrať pri tom aj dostatočný počet bodov do priebežného poradia majstrovstiev.

Kesko Racing

Toto sa takmer podarilo splniť, keďže dvojica posádok na zhodných vozidlách Seat Leon TDi, čiže Juraj Keszi s Jánom Šustekom, ale aj Fero Fusko so Štefanom Tökölim dojazdili až na cieľovú rampu a navyše brali body do priebežného poradia triedy 5. Jediným, kto nevidel v Trebišove cieľ bola posádka bratov Švecových, ktorých v predposlednom teste zradila poloos na Honde Civic TypeR.

Poďme však pekne po poriadku. Posádka Juraj Keszi – Ján Šustek sa musela v triede 5, do ktorej spoločne so Seatom Leon TDi bojujú o majstrovské body vysporiadať s početnou konkurenciou. Napriek faktu, že od Rally Lubeník vôbec nesedeli v súťažnom vozidle, neodjazdili zlú súťaž. V jej cieli im za šesť štvrtých miest nakoniec patrilo aj štvrté miesto v triede 5 a hlavne ďalší bodový prídel, ktorý ich udržal na vedúcej priečke v triede.

Kesko Racing

„Štvrté miesto je presne to miesto s ktorým sme aj počítali pred súťažou, čiže všetko dopadlo presne podľa plánu. Nechceli sme veľmi riskovať, tento bodový prídel nám zatiaľ stačí, stále sme lídrami priebežného poradia v triede 5. Auto fungovalo perfektne,“ zhodnotil po súťaži Juraj Keszi.

Ferovi Fuskovi so Štefanom Tökölim v cieli súťaže patrilo šieste miesto v rovnakej triede ako Keszimu, čiže v triede 5. V ich prípade sa však na výsledku podpísala aj drobná technická porucha, ktorá ovplyvnila nielen výkon auta, ale aj účinnosť bŕzd.

„Nebolo to úplne najhoršie. Trochu nás potrápilo auto, keď nám nefungoval podtlak, čo ovplyvnilo nielen výkon, ale aj účinnosť bŕzd. Rýchlostné skúšky boli pekné, ale aj poriadne náročné,“ vysvetlil Fero Fusko.

Kesko Racing

Ako sme už v úvode hovorili, jedinou posádkou Kesko Racing Teamu, ktorá nevidela cieľ rally bola bratská dvojica Kamil a Erik Švecoví. Ich trebišovská púť skončila na predposlednom meranom úseku.

„Nie my, ale organizátor trochu vystrašil všetkých našich najbližších, keď zverejnil informáciu, že sme mimo trate. V tom momente sa nám obom rozdrnčali telefóny, či žijeme a ako veľmi sme poškodili auto. My sme ho však iba odstavili na krajnici s utrhnutou poloosou,“ uzavrel s úsmevom na tvári Kamil Švec.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár