Jantár Team

Jantar Team s Jarom Dubóczim ukončil tohtoročnú sezónu v Ožďanoch

Slovenský Jantar Team absolvoval v tomto roku dva seriály pretekov automobilov do vrchu. Ján Miloň sa zúčastnil seriálu FIA European Hill Climb Championship, Jaro Dubóczi zase domácich Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu.

Jantár Team

A práve tohtoročné domáce majstrovstvá uzavrelo podujatie Enipro Met-Kov Oždianske serpentíny 2017. Samozrejme ani na tomto podujatí nesmel chýbať Jantar Team, Jaro Dubóczi a Seat Leon Supercopa. Treba povedať, že rovnako ako na iných podujatiach, aj tu dokázal Jaro podať výborný výkon.

Poďme však trochu naspäť, na začiatok sezóny. Práve v tomto období Jaro Dubóczi prestúpil zo Slovenského kopcového seriálu do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, navyše začal reprezentovať spomínaný Jantar Team. A reprezentoval ho počas celej sezóny výborne, keďže všetky preteky došiel až do cieľa, navyše na každých pretekoch dosahoval výborné časy. Tie boli iba o pár sekúnd, či v závere už iba o pár desatín, či stotín horšie ako dosahovala Jarova podstatne ostrieľanejšia konkurencia. Spoločne pri tom predvádzali výkony za ktoré by sa nemusel hanbiť nikto. Jarov súčet bodov na konci sezóny stačil nakoniec na titul vicemajstra Slovenska v triede E1 nad dva litre s jednou poháňanou nápravou.

Jantár Team

„Bola to nádherná sezóna, plná neskutočne tesných súbojov. V rámci nej som mal možnosť spoznať nové trate, ale aj porovnať sa so súpermi v rámci veľkých majstrovstiev. Dala mi neskutočne veľa a neustále sa mi darilo sa zlepšovať. Som spokojný. Aj posledné preteky boli zaujímavé, napriek kratšej dĺžke trate sa mi dokonca na nich podarilo „zaparkovať“ v prvom sobotnom tréningu aj mimo trať. Našťastie to bolo do mäkkého a podarilo sa mi dostať naspäť na trať. V priebehu prestávky sa nám spolu s mechanikmi podarilo škody na aute odstrániť a mohol som pokračovať ďalej. Po oba dva dni sa mi podarilo dosiahnuť na druhé miesto v triede, v sobotu navyše na piatom mieste v skupine, v nedeľu to bolo nakoniec ešte lepšie. V skupine mi patrilo štvrté miesto a v absolútnom poradí piate. Rád by som aj touto cestou poďakoval všetkým partnerom Jantar Teamu za podporu, ale taktiež môjmu mechanikovi Viktorovi ajeho priateľke Augustíne, rodičom a všetkým, ktorí mi pri mojej premiérovej veľkej sezóne pomáhali,“ zhodnotil sezónu, ale aj posledné preteky Jaro Dubóczi.

Jantár Team

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár