Slovak National Hill Climb Team

Slovak National Hill Climb Team na Rally Košice s Bérešom starším

Jozefovi Bérešovi staršiemu a jeho spolujazdcovi Vojtechovi Bačinskému pred posledným kolom Majstrovstiev Slovenska v rally 2017 patrí druhé miesto v skupine Historik. Podarí sa im nakoniec získať v Košiciach majstrovský titul?

Slovak National Hill Climb Team

Historické rally vozidlá vedia poriadne potešiť srdce, ale aj oči fanúšikov rally súťaží. Teda hlavne tých skôr narodených, ktorým tieto úžasné skvosty pripomenú ich mladosť. Žiaľ, dnes už na rýchlostných skúškach máme možnosť sledovať iba zopár takýchto vozidiel, o to viac však vedia zaujať. V prípade Jozefa Béreša staršieho to však nie je iba vzhľadom samotného Fordu Sierra RS Cosworth, ale aj poriadne „rozevlátou“ jazdou, ktorou Jóži rád zabáva seba aj prítomných divákov. Inak tomu nebude ani v Košiciach, kde sa Jozef Béreš starší spoločne s Vojtom Bačinským opäť predstavia vo farbách Slovak National Hill Climb Teamu.

Spomínanej dvojici, tak ako sme hovorili na začiatku patrí aktuálne druhé miesto priebežného poradia nielen v skupine Historik, ale aj triede HK2. V Košiciach tak majú Jóži s Vojtom šancu získať majstrovský titul. Či sa im to podarí, alebo nie, to sa dozvieme už v nedeľu popoludní.

Slovak National Hill Climb Team

43. Rally Košice 2017 odštartuje v dňoch 20. – 22.10.2017. Organizátor pre všetkých súťažiacich pripravil dvoj etapovú súťaž, ktorá má v sebe zahrnutých celkovo dvanásť rýchlostných skúšok. Tie sú rozdelené pekne na polovicu, čiže šesť z nich absolvujú súťažné posádky v sobotu a šesť v nedeľu.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár