Igora Drotár

43. Rally Košice uzavrela uplynulý víkend sezónu Majstrovstiev Slovenska v rely (MSR). Dve etapy v sobotu a v nedeľu ukázali svoju klasickú náročnosť v plnej kráse. Prešovčan Igor Drotár si košickú súťaž poriadne užil.

Igora Drotár

Kvalitná spolupráca so spolujazdcom Tomášom Plachým, ale aj s tímom MM Rally Team im priniesla slušné výsledky a množstvo zážitkov za volantom Škody Fabie R5. Odmenou im bolo 5. miesto v sobotu a 4. v nedeľu. Trate, ktoré sa tiahli kopcami a lesmi neďaleko Košíc, ponúkli rôzny charakter a náročnosť.

Igor Drotár: „Bolo to mimoriadne náročné, no o to krajšie. Plné adrenalínu a nejednoznačných odpovedí, či ste správne obuli a nastavili si auto. Od začiatku sa mi však jazdilo dobre a inšpirovalo ma, že mi konkurenti príliš „neodskočili“. S nasadením som súťažil až do tmy, zrýchľoval, a to až do chvíle, kedy som spravil „hodiny“. Napriek tomu sme obhájili naše piate najrýchlejšie časy aj konečným piatym miestom prvej etapy. V nedeľu nás opäť vytrápila klzká vozovka plná napadaného lístia. Nasadili sme tempo, ktoré stačilo aj na naše konečné štvrté miesto. Škoda Tomáša Kukučku, ktorému sa pokazilo auto, rovnako aj Vlasta Majerčáka, ktorý bojoval s nastavením, inak sme s nimi viedli pekné súboje. Súťaž bola pripravená veľmi dobre a výber skúšok sa mi páčil, dokonca aj dve či tri kolá na rovnakých, no náročných tratiach. Chcem sa poďakovať mechanikom za kvalitne pripravené auto a rovnako tak aj spoujazdcovi Tomášovi. Bol to dobrý víkend i záver sezóny.“

Igora Drotár

Košicami však neskončilo Igorovo tohtoročné súťaženie… Do Vianoc ešte absolvuje ďalšie štyri tradičné a zaujímavé mimosezónne exhibície: „Teraz sa už veľmi teším na ďalšie mimosezónne podujatia na Slovakia Ringu, ďalej Stretnutie majstrov v Sosnovej, Pražský relyšprint a Mikulášsku šou v Slušoviciach. Autu verím stále viac a pomáha mi to aj v sebadôvere za volantom našej špičkovej Škody Fabie R5. Ďakujem zatiaľ všetkým, ktorí sa zaslúžili o moju zbierku zážitkov i trofejí tento rok,“ dodáva Igor na záver.

Najbližšia exhibícia Auto Show Slovakia Ring je na programe 10. a 11. novembra.

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár