RUFA SPORT

RUFA SPORT z Rally Košice s druhým miestom

Posádky bojujúce v rámci Majstrovstiev Slovenska v rally 2017 majú za sebou posledné kolo šampionátu. V rámci 43. Rally Košice bojoval o dvojnásobný počet bodov aj slovenský RUFA SPORT Team.

RUFA SPORT

Poľská posádka, Grzegorz Grzyb – Jakub Wróbel spoločne s vozidlom Škoda Fabia R5 vyštartovala do posledného kola slovenského rally šampionátu viac ako dobre. V rámci prvej etapy, ktorá sa konala v sobotu 21.10.2017 vyhrala presnú polovicu rýchlostných skúšok, pričom od prvej až po predposlednú im patrilo absolútne vedenie v súťaži. Žiaľ, prišiel posledný test a s ním aj jediná chybička celého úvodného dňa košickej súťaže.

„Celý deň sme bojovali o víťazstvo. Musím však povedať, že práve posledná súťaž sezóny bola asi najťažšia v celom roku. V úvode pršalo, na rýchlostných skúškach bolo neskutočne veľa napadaného lístia a blata. Boli momenty, keď sme vôbec nevideli krajnicu a iba odhadovali kde asi cesta končí. Do toho všetkého sa na niektorých úsekoch spustila neskutočne hustá hmla. Bol to fakt masaker. Napriek tomu sme si v priebehu úvodného dňa súťaže vytvorili niekoľko sekundový náskok. O ten sme však došli po drobnej chybe, keď sa mi podarilo vyrobiť hodiny. V tom momente som už iba dúfal, že aj konkurencii sa podarilo urobiť rovnakú chybu, ale to nebola pravda. Mrzí ma to, v rámci Rally Košice ako celku máme stratu dvanásť sekúnd, za dnešok si pripisujeme body za druhé miesto,“ vysvetlil v cieli prvej etapy Grzegorz Grzyb.

RUFA SPORT

V rámci druhého súťažného dňa zo šiestich testov Grzegorz s Jakubom vyhrali jeden, pričom na všetkých ostatných dojazdili vždy na druhom mieste absolútneho poradia. Odmenou im boli opäť body za druhé miesto v rámci bodovania do slovenského šampionátu, ale aj druhé miesto absolútneho poradia v rámci celej 43. Rally Košice 2017.

„Rovnako ako prvá etapa, aj druhá bola veľmi ťažká. Už síce nepršalo, ale podmienky na tratiach boli obdobné ako v sobotu. Už v druhom, či treťom teste sme mali vo vysokej rýchlosti veľkú krízovku a v tom momente som si spomenul na minuloročnú haváriu, ktorá bola najťažšia v celej mojej kariére a povedal som si, že ideme podržať druhé miesto a voliť radšej istotu dojazdu do cieľa. To sa podarilo, pričom sme opäť brali body za druhé miesto do hodnotenia šampionátu, ale aj druhé miesto absolútneho poradia. Ďakujem všetkým za podporu,“ doplnil Grzyb v cieli celej súťaže.

RUFA SPORT

S výsledkom bol spokojný aj manažér RUFA SPORT Teamu Ľubomír Kleman: „Podmienky boli naozaj neskutočne ťažké a konkurencia nesmierne silná, čiže druhé miesto absolútneho poradia beriem. Navyše ako už Grzegorz vysvetli, hneď v nedeľu ráno prežili veľkú krízu a som rád, že to zvládli a auto doviezli do cieľa celé za čo im patrí veľká vďaka. Samozrejme by som rád poďakoval aj partnerom tímu za podporu, mechanikom MM Rally Teamu za perfektne pripravené auto a všetkým fanúšikom a kamarátom za podporu. V tohtoročnej sezóne sa našej posádke podarilo vybojovať titul druhých vicemajstrov Slovenska, čo nie je zlé. RUFA SPORT Team opäť dokázal, že dlhodobo patrí medzi najlepšie tímy na Slovensku.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár