Víťazstvo, ale aj tretie miesto pre KL Racing z Dobšinskej zimy 2018

Slovenský KL Racing Rally Team spoločne so svojimi súťažnými posádkami dokonale ovládol Dobšinskú zimu 2018, keď na podujatí získal nielen víťazstvo, ale aj tretie miesto v absolútnom poradí.

KL Racing
KL Racing

Na Štefana Rosinu, ktorý si v Dobšinej opäť po dlhšom čase odskočil z okruhových pretekov do rally súťaže, čakali hneď dve novinky. Prvým z nich bol nový spolujazdec, Adam Gömöri, ale aj debut s Fordom Fiesta R5. Zdá sa, že obe dve novinky zvládol perfektne, keďže už od prvej rýchlostnej skúšky spoločne dokonale ovládli absolútne poradie celej súťaže. V priebehu súťaže dokázali vyhrať štvoricu rýchlostných skúšok z celkovo šiestich a v cieli im za tento víkend patrilo zaslúžené víťazstvo.

„Auto bolo výborne pripravené a Adam fungoval rovnako výborne. Som rád, že sa nám podarilo vyhrať. V Dobšinej som už niekoľkokrát štartoval a chalani mi dávali poriadne obklady. Teraz sa mi to podarilo, hneď pri prvom štarte s R5-kou. Som spokojný,“ zhodnotil svoj výkon Štofi Rosina.

Víťazstvom posádky Rosina – Gömöri však úspech KL Racing Rally Teamu na Dobšinskej zime 2018 však neskončil. Druhá posádka tímu, Tomáš Kukučka s Petrom Vejačkom totiž obsadili tretie miesto absolútneho poradia, navyše spoločne s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX boli najrýchlejšou posádkou na produkčnom vozidle v Dobšinej.

„Bolo to výborné. Podmienky boli poriadne náročné a jediné čo ma naozaj mrzí je fakt, že sme na druhom teste museli ostať stáť tesne pred cieľom kvôli Kočimu, ktorému odišla prevodovka. Mali sme túto rýchlostku, ktorú doslova milujem, výborne rozbehnutú a verím že by sme ju aj vyhrali. Vynahradili sme si to v druhom prejazde a zaradili sme sa k Štofimu medzi víťazov rýchlostných skúšok. Je to výborný jazdec a veľmi ho uznávam. Som naozaj spokojný, byť na „bedni“ v takej konkurencii aká sa tu zišla je výborné,“ doplnil Tomáš Kukučka.

KL Racing
KL Racing

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár