Pecúch s Dudášovou vybojovali pre SNHCT druhé miesto v triede

Druhé miesto v triede X2, ale aj perfektné povozenie dvoch súťažných posádok. Taká bola Dobšinská zima 2018 z pohľadu Slovak National Hill Climb Team.

Slovak National Hill Climb Team

Už ako druhá posádka spomedzi všetkých sa na trať rýchlostných skúšok v Dobšinej vydala dvojica Július Lapdavský – Romana Rišpánová a ich Subaru Impreza. Oproti ostatným posádkam však táto dvojica nenaháňala najrýchlejší čas, ale mala v Dobšinej podstatne vážnejšiu úlohu. Predjazdci totiž nielenže ľudovo povedané „rozháňajú divákov“, ale musia počas svojej jazdy sledovať aj divákov, či nebezpečné miesta a upozorňovať na prípadné nebezpečie organizátora. A presne túto úlohu v Dobšinej robili aj Julo a Romana.

Druhá posádka, v tomto prípade Roland Pecúch a Viktória Dudášová sa zase museli starať o to, aby doviezli vozidlo Lada 2107 až do cieľa, na čo možno najlepšom mieste. To sa im aj podarilo, keď v triede X2 obsadili vo veľmi náročných podmienkach druhé miesto, ale aj dvadsiate piate absolútneho poradia, z celkovo 77 štartujúcich.

„V Dobšinej som na rally štartoval prvýkrát a musím povedať, že to bola veľmi zaujímavá súťaž. Pod kvalitu tratí sa samozrejme poriadne podpísalo počasie, s tým však organizátor nič neurobí. Musím povedať, že to bola nesmierne náročná súťaž, ale na druhej strane veľmi pekná. Som rád, že sa nám darilo a ďakujem Slovak National Hill Climb Teamu za podporu,“ povedal v cieli Roland Pecúch.

Slovak National Hill Climb Team

Samozrejme spokojný s výkonom svojich zverencov bol aj Peter Florek, ktorý má v rámci tímu rally súťaže na starosti: „Viem, že v Dobšinej boli podmienky všelijaké a že namiesto snehu bolo na tratiach množstvo blata. Počasiu sa však rozkázať nedá, veď v konečnom dôsledku všetci mali rovnaké podmienky. Som rád, že naše dve posádky absolvovali celú súťaž bez ujmy na zdraví vozidiel a príkladne reprezentovali náš Slovak National Hill Climb Team.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár