Zaneti Motorsport

Zaneti Motorsport do Tatier s novým dizajnom

Hlavným cieľom tohtoročnej sezóny pre nový tím Zaneti Motorsport je úspešne absolvovať Majstrovstvá Slovenska v rely. Posádka bratov Melichárkovcov preto tento víkend smeruje na druhý podnik MSR pod Tatry.

Zaneti Motorsport

Rallye Tatry už roky patrí ku klasike a radi sem chodia nielen slovenské, ale aj zahraničné posádky. Dostať sa na listinu víťazov tu preto nie je vôbec ľahké. Jarovi Melichárkovi s bratom Erikom sa to podarilo v roku 2013, keď zvíťazili systémom štart – cieľ nad celou slovenskou špičkou vrátane Béreša, Grzyb, Drotára i Kočiho. „Vždy si na toto víťazstvo rád spomeniem a aj preto sa sem rád vraciam,“ priznáva Jaro Melichárek pred štartom 45.ročníka tatranskej súťaže, do ktorej nastupuje s Fordom Fiesta R5 v najsilnejšej triede 2.

Zaneti Motorsport

„Tento rok to asi nebude tak výrazné, ako pred piatimi rokmi, no rozhodne sa pokúsime zabojovať o čo najlepší výsledok a nesklamať našich fanúšikov,“ drží očakávania skromne pri zemi Jaroslav Melichárek. „V prestávke po prvom podniku v Prešove sme sa síce za volant súťažného auta vôbec nedostali, no tím poctivo pracoval na príprave a ak sa podarí, tak by sme chceli stihnúť aspoň krátky test tesne pred súťažou. Každopádne sa však na popradskú súťaž všetci veľmi tešíme a veríme, že sa nám vyhnú technické problémy a budeme mať azda aj ten potrebný kúsok šťastia.“

„Ja našej posádke verím,“ neskrýva šéf tímu, Ivan Mutňanský. „V úvodnej súťaži sezóny v Prešove nás len malý technický problém pripravil o pódiový výsledok a museli sme sa uspokojiť so štvrtým miestom. To celý tím však ešte viac nakoplo. Cítim z našich chlapcov odhodlanie a hlad po pódiovom výsledku. Ak vydrží auto, tak som presvedčený, že sa to podarí. V tíme sme pred štartom Rallye Tatry nerobili žiadne výrazné zmeny. Môžem azda spomenúť, že sa trochu zmení dizajn nášho auta. Dúfam, že nám to prinesie potrebné šťastie, ktoré v automobilových súťažiach vždy potrebujeme.“

Zaneti Motorsport

Deväťdesiatpäť ostrých kilometrov, ktoré usporiadatelia rozdelili v aktuálnom ročníku tatranskej rely do osmičky meraných úsekov, odštartuje divácky atraktívny prológ na mestskom okruhu už v piatok večer. V sobotu potom posádky vyrazia na zvyšných sedem eresiek jazdiacich sa v Spišskonovoveskom a Popradskom okrese. Víťazov vyhlásia v sobotu 26.mája na námestí v centre Popradu o šestnástej hodine a tridsiatej minúte.

Zdroj: Ľuboš Kašický
Zaneti Motorsport

Pridaj komentár