RUFA SPORT

RUFA SPORT aj po Rallye Trebišov ostáva na vedúcej priečke

2. DeutschMann Rallye Trebišov 2018, ktorá bola predposledným kolom Majstrovstiev Slovenska v rally , priniesla divákom rally športu nielen peknú a napínavú súťaž, ale aj množstvo zábavy.

RUFA SPORT

Všetko odštartovala v piatok (31.8.2018) popoludní prvá rýchlostná skúška, ktorou bol mestský okruh v uliciach Trebišova. Tu naznačila posádka RUFA SPORT Teamu, že súboj o tohtoročný absolútny titul neberie na ľahkú váhu a rýchlostnú skúšku vyhrala. Po tomto krátkom rozohriatí sa, nasledovalo predstavenie súťažných posádok na štartovej rampe. Po nich na pódium vybehol v rámci večerného programu Peter Nagy a skupina Indigo.

Na sobotu (1.9.2018) pripravil organizátor súťaže deväť veľmi náročných, ale aj rýchlych rýchlostných skúšok. Z nich celú štvoricu vyhrala posádka Grzyb – Browinski, no na víťazstvo to žiaľ nestačilo a domov si RUFA SPORT Team odviezol poháre za druhé miesto absolútneho poradia. Vďaka faktu, že do Trebišova Grzegorz s Boguslawom cestovali s päť bodovým náskokom, ani po Rally Trebišov im prvé miesto priebežného poradia neušlo, akurát sa oň po súťaži delia s rovnakým počtom bodov s najbližšou konkurenciou.

„Druhé miesto je pre nás nie celkom dobré. Zostávame síce na vedúcej priečke priebežného poradia šampionátu, no naši konkurenti nás práve bodovo dobehli. Rýchlostné skúšky sme síce poznali z minulosti, ale neboli sme dostatočne rýchly. Je pravda, že sme ani veľmi neriskovali, snáď ak by sme do toho išli na stodvadsať percent, bolo by všetko inak. Uvedomovali sme si ale, že musíme brať čo možno najviac bodov, aby sme ostali v hre o titul. Neurobili sme ale žiadnu chybu a to je dobre. Sme druhí, máme rovnaký počet bodov a rozhodne sa v Košiciach,“ povedal po dojazde do cieľa Grzegorz Grzyb.

RUFA SPORT

Súboje v rámci slovenského rally šampionátu sa ešte neskončili, čo si uvedomuje aj manažér RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman: „Naša posádka síce dojazdila na druhom mieste, čo je koniec koncov krásne umiestnenie, podstatné je však to, že nám stále patrí priebežné vedenie v šampionáte. Vyhrali polovicu rýchlostných skúšok, ktoré boli veľmi náročné a ja som rád, že Grzegorz s Boguslawom neurobili žiadnu chybu. Na poslednú súťaž ešte doladíme nejaké drobnosti a budeme pripravení bojovať o absolútny titul v slovenskom rally šampionáte. Veľká vďaka patrí okrem posádky aj MM Rally teamu za výborne pripravenú Škodu Fabia R5, ale aj všetkým partnerom RUFA SPORT Teamu. Ideme ďalej a v Košiciach sa rozhodne o tom, kto bude majster a kto druhý.“

To, ako nakoniec tento súboj dopadne sa však dozvieme až v polovici mesiaca október.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár