Slovak National Hill Climb Team

Ambrúz s Čiliakom v Ilirskej Bistrici dosiahli výborné úspechy

Dvaja jazdci, dve európske víťazstvá. Tak presne takáto je bilancia Slovak National Hill Climb Teamu po pretekoch v slovinskej Ilirskej Bistrici.

Slovak National Hill Climb Team

Preteky GHD Petrol Ilirska Bistrica 2018 boli aj v tomto roku zaradené do dvojice najvyšších európskych kopcových seriálov a to do FIA European Hill Climb Championship, ale aj do FIA Historik Hill Climb Championship, pričom v oboch seriáloch malo v Ilirskej Bistrici zastúpenie.

V rámci seriálu FIA European Hill Climb Championship bojoval o ďalšie body do skupiny N, ale aj kategórie I. Peter Ambrúz s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX. Výsledkom bolo prvé miesto v skupine N, ale aj druhé miesto v kategórii I., kde Petrovi aktuálne patrí desiata priečka so ziskom 74 bodov.

V druhej európskej sérii, čiže vo FIA Historik Hill Climb Championship bojoval Miro Čiliak, druhý zástupca Slovak National Hill Climb Teamu. Jeho výkon v spolupráci s formulou Metalex MTX 1-06 bol odmenený nielen víťazstvom v kategórii 5, kde mu v priebežnom poradí európskeho šampionátu patrí vedenie, ale aj štvrtým miestom absolútneho poradia.

Slovak National Hill Climb Team

„Preteky v Ilirskej Bistrici boli fakt výborné. Miro dosiahol na cieľ s ktorým sem cestoval, čiže vyhrať kategóriu 5, kde bojuje o európsky titul. Navyše pridal štvrté miesto absolútneho poradia, čo je super. Mne sa podarilo, po oprave auta, dosiahnuť výborný výsledok, keď som vyhral skupinu N, ale dojazdil aj na druhom mieste v kategórii I. Samotné preteky boli výborne pripravené,“ zhodnotil Peter Ambrúz.

Po európskom šampionáte prichádzajú počas nadchádzajúceho víkendu domáce preteky, konkrétne predposledné a posledné kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018, ktoré sa budú konať na podujatí Valtec Ostrá Lúka 2018. Či na štarte uvidíme aj dvojicu našich úspešných reprezentantov, to ešte uvidíme.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár