Kesko Racing Team

Valtec Ostrá Lúka 2018, Kesko Racing Team a trojica jazdcov

Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018 sa chýlia ku koncu a nás čaká posledný kopcový víkend sezóny. V rámci neho sa predstaví aj Kesko Racing Team a trojica jeho jazdcov.

Kesko Racing Team

Podujatie konajúce sa na 2650 metrov dlhom kopci medzi obcami Budča a Ostrá Lúka pri Zvolene, už viac menej tradične uzatvára sezónu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu. Na štarte aj v tomto roku budú mať fanúšikovia automobilového športu možnosť sledovať viac ako päťdesiatku jazdcov a ich vozidiel. Medzi nimi aj trojicu jazdcov Kesko Racing Teamu.

Kesko Racing Team

Pre dvojicu z nich bude zdolávanie tunajšej trate premiérové. Jedná sa o najmladšieho člena Kesko Racing Teamu, Davida Derďáka, ktorý sa predstaví so Škodou Fabia, ale aj rallystu Kamila Šveca. Ten sa predstaví opäť so Seatom Leon TDi. V prípade Fera Fuska tunajšia trať určite nová nebude, keďže na nej už štartoval pred dvoma rokmi.

Kesko Racing Team

Jazdci, ktorí sa zúčastnia podujatia Valtec Ostrá Lúka 2018 sa musia pripraviť počas nadchádzajúceho víkendu na osem jázd, z ktorých počas soboty a nedele najskôr dopoludnia absolvujú vždy dvojicu tréningov a následne popoludní vždy dvojicu súťažných jázd. Súčet časov dosiahnutých v súťažných jazdách zároveň určí konečné poradie, ale aj to, kto si koľko bodov pripíše do priebežného hodnotenia majstrovstiev. Okrem nástrah, ktoré na jazdcov čakajú na trati, môže do konečného poradia prehovoriť veľa aj počasie, ktoré je v posledných dňoch veľmi premenlivé.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár