A Team

A Team v Levoči poriadne prehnal kone

Slovenský A Team v rámci 3. Zimnej Levoče 2019 reprezentovali dve súťažné posádky. A treba povedať, že prítomných divákov poriadne zaujali.

A Team

Peter Florek s Marekom Podobníkom spoločne s vozidlom Ford Fiesta R5 potvrdili, že ak vozidlo dobre funguje, vedia spoločne podať výborný výkon. Jeho výsledkom bolo desiate miesto absolútneho poradia, ale hlavne dobrý pocit z perfektne odvedenej práce.

„Som rád, že sme dva dni pred súťažou dostali ponuku na štart s vozidlom, ktoré pred týždňom vyhralo zimnú súťaž v Lotyšsku. Musím povedať, že Ford Fiesta R5 je prudko návykový. Aj z dôvodu, že sa tu neodjazdili z organizačných dôvodov všetky rýchlostky predpokladám, že sa v dohľadnej dobe s ním ešte niekde divákom predstavíme. Je to auto, s ktorým som na snehu a ľade, ale hlavne na pneumatikách s hrotmi išiel úplne prvýkrát. Samozrejme som si najskôr musel vyskúšať ako to všetko funguje, ale potom to už išlo. Zároveň treba povedať, že hlavne kvôli odmäku, ktorý nastal, bola celá súťaž bola poriadne náročná, navyše sme museli stále spomaľovať pri autách, ktoré skončili mimo trať. Okrem toho už po prvom prejazde boli všade na trati vyjazdené naozaj hlboké koľaje a tým pádom bola trať ťažko zjazdná. Škoda, nemali sme ani jednu čistú jazdu, kde by sme nemuseli spomaľovať. Všetko sme však zvládli a ja som spokojný, že nám patrí štvrté miesto v triede a desiate v absolútnom poradí,“ opísal súťaž Peter Florek.

A Team

S náročnými podmienkami na trati musela bojovať aj druhá posádka A Teamu, Roland Pecuch – Viktória Dudášová, jazdiaci na Lade VAZ 2107. Po výbornom štarte a usadení sa na vedúcej priečke v triede, sa napokon nevyhli stretu so snehovými bariérami, kde ostali visieť na bruchu. Z tejto situácie ich nakoniec dokázal dostať až traktor.

„Spočiatku to bolo super a všetko nám vychádzalo. V treťom meranom úseku, čiže v štvrtej rýchlostnej skúške sme však skončili mimo trať a už sa nedalo dostať von. Bolo tam neskutočne veľa snehu, veď po vystúpení z auta sme obaja, ja aj Vicky zapadli po pás do snehu. Naše auto nakoniec vytiahol až traktor. Po oklepaní množstva snehu z podvozku sme v rámci predpisov absolvovali ešte poslednú rýchlostnú skúšku. Na víťazstvo sme však už mohli zabudnúť,“ vysvetli Roland Pecuch.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár