Miki Čambal pridal v Zaluži dve víťazstvá

V priebehu druhého a tretieho kola Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019 sa divákom podujatia 45. Bieszczadzki Wyścig Górski 2019 predstavil aj Mojmír Čambal.

Slovenský úradujúci majster v triede E1 do 1,6 litra, spoločne s RS Teamom a vozidlom Citroën Saxo, predviedol všetkým dokonalú prípravu na preteky. Výsledkom bolo víťazstvo v rámci oboch súťažných dní v triede E1 do 1,6 litra.

„V prvom rade treba povedať, že takto zaolejovanú trať som v Zaluži ešte nezažil. Dôvodom bolo množstvo technických porúch, ktoré postihli niektorých jazdcov. Trať, aj napriek veľkej snahe organizátorov, sa však nie vždy podarilo úplne vyčistiť. To znamenalo, že sme museli pri jazdách dávať oveľa väčší pozor na to v akom stave je vozovka. V sobotu som dosiahol čas, ktorý bol síce na víťazstvo, no oproti minulosti bol horší. V nedeľu som si to všetko vynahradil a už v prvej súťažnej jazde som zajazdil svoj osobný rekord. V druhej jazde som bol iba o jednu desatinu pomalší, ale to vôbec nevadí. Dosiahol som na dve víťazstvá v triede, na dve prvé miesta v triede 2WD do 1,6 litra a som spokojný. Ďakujem všetkým za podporu,“ zhodnotil Miki Čambal po pretekoch.

Miki Čambal

Ďalším kolom Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019 bude podujatie Ecce Homo Šternberk. Na štart pretekov zaradených aj do seriálu FIA European Hill Climb Championship sa samozrejme postaví aj RS Team a Miki Čambal s vozidlom Citroën Saxo.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár