Kesko Racing

Kesko Racing s dvojicou posádok na Test Day Slovakia Ring 2020

Kamil a Erik Švecoví s Peugeotom 208 R2, ale aj Fero Fusko s Alexandrom Burdigom a Seatom Leon TDI. Také bude zloženie Kesko Racing Teamu v rámci Test Day Slovakia Ring 2020.

Kesko Racing

Oficiálny tréningový a testovací deň vznikol v spolupráci Slovenskej asociácie motoristického športu a pretekárskeho okruhu Slovakia Ring v rámci predsezónnej prípravy automobilových pretekárov, ale aj nastavenia pretekárskych vozidiel. Na toto všetko bude slúžiť práve Test Day Slovakia Ring 2020. Všetko v pohodlí pretekárskeho okruhu a samozrejme s prítomnou časomierou, ktorá jazdcom napovie, či úpravy a nastavenia ich vozidiel mali zmysel, či nie.

Možno si hovoríte, čo je to za príprava pred sezónou konajúca sa začiatkom mesiaca jún. V sezóne 2020 je však vďaka celosvetovej pandémie COVID-19 všetko inak. Športové podujatia sú dočasne pozastavené, preteky, či súťaže, ktoré sa mali konať buď úplne zrušené, alebo preložené na neskorší termín. A samozrejme v takomto stave sú pretekári „poriadne hladný“ po možnosti naštartovať svoje pretekárske špeciály. A práve pre nich je tu Test Day Slovakia Ring 2020.

Kesko Racing

Som rád, že sa podarilo niečo podobné zorganizovať, lebo už nám to jazdenie naozaj chýbalo. Tu si budeme môcť autá poriadne odskúšať, či všetky úpravy, ktoré sme urobili počas zimy sú urobené dobre,“ povedal Kamil Švec, jazdec Peugeotu 208 R2.

Konečne sa niečo začalo diať, to je super. Ak príde k sľubovanému uvoľňovaniu, tak o tri týždne by sme mali mať prvé kopcové preteky, čiže tento Test Day je výborne načasovaný. Vyskúšame autá a ak náhodou niečo nebude fungovať, budeme mať čas na opravu,“ doplnil Fero Fusko, ktorý sa predstaví s vozidlom Seat Leon TDi.

Kesko Racing

Test Day Slovakia Ring 2020 sa uskutoční dňa 4.6.2020 na pretekárskom okruhu Slovakia Ring ako oficiálny tréningový deň SAMŠ.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár