Druhé a tretie miesto pre Kesko Racing Team zo Šternberku

Rovnako ako úvodné podujatie sezóny, aj štvrté kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019, patrilo v Kesko Racing Teame k novinkám.

Pre dvojicu jazdcov rožňavského tímu, čiže Fera Fuska a Davida Derďáka, znamenala sedemtisícosemsto metrov dlhá trať novinku, s ktorou sa museli popasovať a zároveň aj vybojovať čo možno najviac bodov do priebežného hodnotenia seriálu.

„Trať je naozaj neskutočne dlhá a ťažko zapamätateľná. Priznávam, že som išiel viac menej na oči a tak je jasné, že som oproti súperom, ktorí tu jazdili už niekoľkokrát, strácal. Našťastie to nebolo veľa a ja som vybojoval druhé miesto v triede. Okrem toho bola trať po niekoľkých technických poruchách strašne zaolejovaná. Okrem toho sme neskutočne dlho čakali na náš štart a v tom teple čo prišlo to veru nebolo nič príjemné. Musím povedať, že takéto preteky som ešte nezažil,“ zhodnotil Fero Fusko v cieli pretekov.

O nič ľahšiu pozíciu v Šternberku nemal ani David Derďák. Napokon sa so všetkým dobre vysporiadal a rovnako svoje dve súťažné jazdy dotiahol na treťom mieste v triede.

„V sobotu, keď dvojica tréningových jázd skončila o pol tretej, som si povedal, toto budú bleskové preteky. Žiaľ, asi som to mojimi myšlienkami prepískol, keďže nedeľa bola neskutočne zdĺhavá, strašne veľa preteky stály z dôvodu odstraňovania vytečeného oleja a samotné preteky skončili až po siedmej večer. Čo sa trate týka, páčila sa mi, len mám málo výkonu aby som mohol rozohrať rovnocennú partiu s konkurenciou v triede. Ale nevadí, nebolo to zlé, tak som spokojný,“ dodal David Derďák.

Kesko Racing Team teraz čakajú dva voľné víkendy. Po nich však opäť naštartujú svoje pretekárske vozidlá, aby sa divákom predstavili v rámci šiesteho a siedmeho kola slovenských kopcových majstrovstiev. Stane sa tak v dňoch 22. – 23 júna 2019 v Ožďanoch.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch + Jakub Rovný

Pridaj komentár