Kesko Racing

Kesko Racing pred domácim kopcom

Pre Kesko Racing Team je Dobšinský kopec jednoznačne domácim podujatím. To dokazuje aj prihlásenie všetkých štyroch jazdcov na podujatie, rovnako ako tomu bolo v Ožďanoch.

Kesko Racing

Okrem domáceho prostredia láka Dobšinský kopec aj svojim zastúpením v rámci seriálu FIA European Hill Climb Championship. Samozrejme tu budú prebiehať aj tvrdé súboje o body do domácich Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019.

Na štart tohto najdlhšieho slovenského kopca sa pôvodne mala postaviť aj štvorica jazdcov rožňavského Kesko Racing Teamu. Niekedy však nevychádza všetko tak, akoby si človek prial.

Vo vozidle Seat Leon TDi sa množstvu divákov, ktorí sa už každoročne v Dobšinej zúčastňujú pretekov, predstaví Dobšinčan Fero Fusko, aktuálne druhý jazdec priebežného poradia v triede N do dvoch litrov.

S rovnakým vozidlom, čiže Seat Leon TDi sa už po druhýkrát v tomto roku na štart postaví aj Dušan Švec. Ten si so spomínaným vozidlom užil premiéru v Ožďanoch a zdá sa, že si na dieselový Leon veľmi rýchle zvykol.

Kesko Racing

Tretím jazdcom Kesko Racing Teamu na Dobšinskom kopci bude David Derďák, jazdiaci na Škode Fabia v triede E1 do 1,4 litra, kde mu v priebežnom poradí patrí druhé miesto. David rovnako aktuálne okupuje aj druhé miesto medzi Juniormi.

Prevetrať svoj Peugeot 208 R2 po účasti na Rally Prešov mal v Dobšinej aj Kamil Švec. Pre Kamila to malo byť druhé kopcové podujatie v roku, žiaľ na trati ho v tomto roku v Dobšinej neuvidíme. Dôvodom je porucha prevodovky.

XXXVI. Dobšinský kopec 2019 odštartuje v dňoch 20. – 21.7.2019. Počas soboty 20.7.2019 na všetkých účastníkov čaká absolvovanie dvojice tréningových jázd, v nedeľu 21.7.2019 si to spoločne rozdajú už naostro v dvojici súťažných jázd. Súčet časov súťažných jázd nám v nedeľu popoludní prezradí komu sa ako v Dobšinej darilo.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár