TATRY RACING

TATRY Racing: Trebišovská misia splnená

Ďalší úspešný krok vpred urobil na piatom podniku sezóny MSR ambiciózny popradský tím TATRY RACING, keď jeho posádky zabojovali v Slovenskom Rally Pohári aj vo „veľkom majstráku“.

TATRY RACING

Prvýkrát sa na súťažnej trati predstavila v Trebišove novo postavená Ford Fiesta Proto s posádkou Roman Popovič a Majo Sucháč. Ohlasovaný štart vo farbách TATRY RACING tímu sa vydaril a posádka skončila nakoniec na druhom mieste v triede 11. „Cieľom bolo otestovať novopostavené auto a overiť jeho fungovanie na trati,“ otvorene vravel Roman Popovič už pred štartom a neskôr dodal. „Preteky sa nám vydarili. Preverili sme naše auto v ostrých podmienkach a okrem problémov s prevodovkou (pozn.: vynechávali druhý a tretí stupeň) všetko ostatné fungovalo bezchybne. Auto pekne sedí na trati a dobre sme si zajazdili.“ Popovič začal veľmi dobre a kým neprišli zmieňované problémy s prevodovkou, tak sa nová posádka tlačila do prvej desiatky. Výsledné šestnáste miesto a premiérové body do sezóny MSR je za daných okolností pekný debut.

Druhou posádkou, ktorú mladý tím TATRY RACING postavil na štart piateho podniku MSR v Trebišove bola osvedčená dvojica Tomáš Polovka a Dano Turcsányi. Ich Seat Ibiza sa už vyliečil z problémov, ktoré ho trápili v Prešove a posádka bojovala o víťazstvo. „Do prvého úseku sme vyštartovali trochu opatrne, no potom sme sa neustále zrýchľovali a na treťom úseku sme sa prebojovali na konečné druhé miesto,“ sumarizoval po pretekoch Tomáš Polovka, ktorý chlapsky uznal, že Spišiakovci boli tentoraz na trati rýchlejší. Body za druhé miesto v konečnom hodnotení slovenského pohára však bezpečne udržali posádku TATRY RACING tímu na priebežne prvom mieste v Slovenskom Rally Pohári.

TATRY RACING

„S výsledkami tímu som spokojný. Obidve posádky mali svoje úlohy, ktoré si splnili a štart v Trebišove je tak ďalším úspešným krokom v napredovaní nášho nového tímu. Teraz už myslíme na nasledujúce preteky,“ povedal šéf tímu, Vlado Chovan. „Ďakujem našim fanúšikom a našim partnerom, že nám držia palce a my sa pokúsime ešte o nejaké pekné výsledky vo zvyšnej časti sezóny,“ dodal Chovan. Sezóna MSR rely pokračuje už o tri týždne súťažou vo Veľkom Krtíši (20.-21.septembra), kam mieria aj posádky TATRY RACING tímu.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi, autosportfoto.sk

Pridaj komentár