SK DER Rally Team

Prvé a tretie miesto pre SK DER Rally Team

Jozef Béreš starší a Dominik Benček si užili víkendové preteky Profitunning Cupu a slalomu MSR v Cesticiach na stupňoch víťazov.

SK DER Rally Team

Pôvodne mal v Cesticiach štartovať za SK DER Rally Team iba Dominik Benček, ktorý na svojom Mitsubishi Lancer Evo IX absolvuje celú sériu a bojuje o najvyššie priečky. Predčasné odstúpenie na trebišovskej súťaži však otvorilo priestor aj pre štart Jozefa Béreša staršieho, ktorý sa rozhodol využiť príležitosť a otestovať svoj nádherný Ford Sierra RS Cosworth v Cesticiach. A ukázalo sa to ako správne rozhodnutie. Bývalý dvojnásobný majster Slovenska v rely z rokov 1994 a 1995 ukázal všetkým, že jazdiť stále nezabudol a odviezol si absolútne prvenstvo.

„Som naozaj rád, že sme v Cesticiach štartovali,“ vraví Jožo Béreš. „Stretla sa tu silná konkurencia a dobre sme si zajazdili. Popritom sme otestovali rôzne druhy nastavenia, keď sme na každú jazdu prestavili auto inak. Veľmi ma potešilo, že auto fungovalo perfektne a všetky úpravy, ktoré sme na tento víkend pripravili sa osvedčili.“ Preteky v Cesticiach sa jazdili na tri súťažné jazdy a o výsledku v Profitunning Cupe rozhodoval súčet časov všetkých troch jázd, pričom navyše dve najrýchlejšie určili aj poradie MSR v slalome. Béreš zvíťazil v absolútnom poradí a viezol si domov ďalšie trofeje do zbierky. „Pre mňa je najdôležitejšie, že sa náš Ford dnes dostal už na úroveň mladších Mitsubishi a dokáže s nimi zvádzať rovnocenné súboje,“ usmieval sa skúsený pretekár z Debrade.

SK DER Rally Team

Prešovčan Benček je naopak oproti Bérešovi na začiatku svojej pretekárskej dráhy. Po prvých štartoch v MSR rely stále využíva každú príležitosť zbierať skúsenosti na všetkých pretekoch a znova ukázal, že má talent. „Prvú jazdu sme boli najrýchlejší. V tretej sme iba tesne skončili za Bérešom, no v súčte časov rozhodla druhá jazda, kde som dostal defekt a navyše som trafil aj kužeľ,“ vraví trochu sklamane Dominik Benček. Napriek tomu skončil Prešovčan na treťom mieste v absolútnom poradí a pridal SK DER Rally Teamu ďalší pekný výsledok. A pretože Dominik zbiera body do celkového poradia, tak si povedzme, že po Cesticiach je v absolútnom hodnotení priebežne na treťom mieste Profitunning Cupu, pričom v kategórii 4 je druhý. Zároveň bojuje aj v MSR slalome, kde je v absolútnom poradí priebežne piaty. V oboch hodnoteniach mu chýbajú body za dva vynechané podujatia. Do konca sezóny však ešte ostávajú zvyšné dva preteky a šanca stále žije.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi, autosportfoto.sk

Pridaj komentár