AF WASTE RALLY TEAM

Ďalšie víťazstvo Ďodi Béreša

Šesť štartov a šesť víťazstiev! Taká je bilancia Ďodiho Béreša v MSR slalome 2021. Populárny pretekár sa na štart v Košickom Klečenove postavil vo farbách nového slovenského AF WASTE RALLY TEAM -u.

AF WASTE RALLY TEAM

Každý štart päťnásobného slovenského šampióna v automobilových súťažiach je vždy sledovanými množstvo jeho fanúšikov, ktorí by rodáka z Debrade najradšej znova videli na štarte v slovenskom rely šampionáte. V tejto ťažkej kovidovej dobe však populárny Ďodi jazdí Majstrovstvá Slovenska v automobilovom slalome, kde doteraz všetkých šesť štartov premenil na šesť víťazstiev. Na predposlednom podujatí sezóny tejto série sa Ďodi Béreš predstavil vo farbách nového slovenského AF WASTE RALLY TEAM-u.

Aj v tejto ťažkej dobe sa snažím nestratiť kontakt s aktívnym pretekaním a tak som zvolil MSR v slalome,“ vysvetľuje doteraz najúspešnejší slovenský rely pretekár. „Pred sezónou sme pripravili nádherné Subaru Impreza GC8, ktoré som zámerne „obliekol“ do fariem niekdajšieho mitsubishi. Auto je vynikajúce a veľmi si ho užívam. Neustále ho dolaďujeme a vylepšujeme. To všetko však je stále finančne náročné a tak som privítal ponuku od AF WASTE RALLY TEAM-u s ktorým sme sa dohodli, že sezónu dojazdím v ich farbách. Vyzerá, že je to nádejný mladý tím, ktorý sa chce etablovať na slovenskej súťažnej scéne a tak môže byť naša spolupráca vzájomne osožná.

Pripomeňme si, že za nový žilinský tím štartuje v MSR rely popradská posádka Tibor Kovács a Peťo Dovalovský, ktorí v tomto roku bojujú o titul majstra Slovenska v triede 3. Teraz teda do stajne pribudol aj mnohonásobný slovenský šampión Ďodi Béreš, čo dáva mladému tímu novú perspektívu.

AF WASTE RALLY TEAM

V Košickom Klečenove sa jazdilo už deviate podujatie desaťdielneho seriálu MSR slalom 2021. Na trati dlhej približne dva kilometre, ktorú pretekári absolvovali trikrát, sa predstavilo cez sedemdesiat vozidiel. Najrýchlejším zo všetkých bolo jednoznačne Bérešove Subaru Impreza GC8. „Myslel som si, že je to môj prvý štart na tejto trati, ale usporiadatelia mi povedali, že som tu už štartoval pred niekoľkými rokmi. Je to teda už môj druhý štart na trati, ktorá je veľmi pekná a perfektne pripravená. Organizátori zasa predviedli kus dobrej práce, za čo im ďakujem. Výborne sme si zajazdili. Vyšlo aj počasie a rozhodne to môžeme považovať za vydarený víkend,“ usmieval sa v cieli spokojný Ďodi Béreš. „Chcem sa rovnako poďakovať aj AF WASTE RALLY TEAM-u, za spoluprácu a verím, že sme položili dobrý základ pre budúce pokračovanie. Zabudnúť nemôžem na mojich mechanikov a celý môj tím, ktorí mi pomáha a ktorému patrí veľká vďaka.

Sezóna MSR slalomu má celkom desať dielom, no keďže Béreš už tri súťaže vynechal, musí teraz rozhodne štartovať aj v poslednom podniku, ktorým je premiérový automobilový slalom v Gelnici (2. októbra2021). „Odpočítavajú sa dva najhoršie výsledky, čo znamená, že ak zvíťazím aj v Gelnici, tak získam titul,“ vysvetľuje populárny, no stále skromný Ďodi Béreš. Rozhodnutie teda padne už najbližší víkend na novom podujatí série v Gelnici.

Zdroj: Ľuboš Kašický / freefoto: motorsportmedia.sk

Pridaj komentár