Kovács s Dovalovským majstrami Slovenska!

Vytúžené víťazstvo sa stáva realitou. Posádka AF WASTE RALLY TEAM-u v zložení Tibor Kovács a Peter Dovalovský vybojovala v Košiciach majstrovský titul v triede 3.

AF WASTE RALLY TEAM

Záverečný podnik Majstrovstiev Slovenska v automobilových súťažiach sezóny 2021 priniesol nádherný taktický súboj o cenený titul v triede 3. V hre boli dve silné posádky, ktoré si nič nedarovali. Luky a Julo Lapdavskí museli vyhrať po obidva súťažné dni, no aj tak situáciu nemali v rukách. Tibor s Petrom zvolili veľmi múdru taktickú stratégiu a doviezli si do cieľa umiestnenie, ktoré potrebovali na zaistenie vytúženého titulu.

Sme naozaj šťastní! Podarilo sa!,“ radoval sa v cieli vysmiaty Tibor Kovács. „Bolo to nesmierne náročné. Vytrápili sme sa s technickými problémami, ale nakoniec sme to dokázali.“ Tibor s Petrom zvolili náročnú cestu absolvovania všetkých súťaží v sezóne a vyplatilo sa. „Vedeli sme, že k nášmu staršiemu autíčku musíme byť zhovievavejší a musíme ísť hlavou. Luky aj Vlasto sú silní súperi a k ním v Košiciach pribudli aj ďalší, ktorí nás mohli pripraviť o dôležité body.

AF WASTE RALLY TEAM

Popradčania mali ešte čerstvo v hlave starosti, ktoré im pripravil motor týždeň pred štartom a tak k tomu pristúpili. Nechali Lukyho aj Vlasta bojovať v čele a kontrolovali si tretie miesto. „Ak sa nám podarí po obidva súťažné dni dôjsť na treťom mieste, tak by to malo o dva body stačiť v konečnom súčte na Lukáša,“ potvrdil prepočty Peťo Dovalovský. „Problémy nemáme,“ hlásil po prvej sekcii Tibor. „Len sa bojím, aby všetko vydržalo.“ Druhá sobotňajšia sekcia bola v tme ešte náročnejšia, ale chlapci to dokázali. „V týchto ereskách sme veľa vody namútiť nemohli, ale zajtra by to mohlo byť vyrovnanejšie,“ konštatoval spokojne v cieli prvého súťažného dňa Tibor Kovács.

Po taktickom prvom dni mali Popradčania v nedeľu ciele jasné. Tretie miesto istí titul! „Auto držalo a tak som si dovolil na Jahodnej sa do toho oprieť. Mal som výborný pocit. Dali sme do toho všetko, no v cieli nás prekvapil pomalší čas, než sme čakali?! Zasa sa raz potvrdilo, že ak má človek super pocit, tak to môže byť úplne opačne,“ potvrdzoval starú pravdu pilot AF WASTE RALLY TEAM-u. Do konca súťaže však už ostávali len dve rýchlostné skúšky a zozadu začal na Popradčanov nepríjemne dotierať Marek Pazderák. „Nechceli sme pripustiť drámu a tak sme na Zlatníku i na Ružíne zatiahli a v cieli potvrdili tretie miesto.“ To definitívne znamenalo majstrovský titul a radosť celého tímu.

AF WASTE RALLY TEAM

Ďakujem všetkým, ktorí nám držali palce. Ďakujem nášmu tímu a partnerom za podporu. Chlapcom mechanikom. Našim rodinám, že to s nami vydržali a podporovali nás v našej vášni. Sme naozaj šťastní, že sa nám to podarilo. Ďakujeme!,“ vyznal sa úprimne v cieli Tibor Kovács.

Zdroj: Ľuboš Kašický / freefoto: motorsportmedia.sk, Martin Paľov

Pridaj komentár