Miki Čambal

Čambal odchádzal z Pezinskej Baby s dvojicou majstrovských titulov

Podujatie TODOS Cena Slovenska 2019 skončila pre Mikiho Čambala síce „iba“ dvoma štvrtými miestami, napriek tomu si domov odvážal hneď dva majstrovské tituly.

Miki Čambal

RS Team spoločne s Mikim Čambalom a Citroënom Saxo sa v priebehu prvého septembrového víkendu predstavili priaznivcom motoristického športu v rámci podujatia TODOS Cena Slovenska 2019 na Pezinskej Babe. Na rozdiel od horúcich a slnečných dní, ktoré podujatiu predchádzali, sa počasie práve v priebehu víkendu zmenilo. Nielen jazdcov, ale aj organizátorov, či fanúšikov poriadne potrápil hustý dážď. Ten všetkých skropil po oba dva dni v dopoludňajších hodinách, počas tréningových jázd. Popoludní síce už nepršalo, trať napriek tomu ostávala z veľkej miery mokrá.

Miki Čambal

Mne osobne celkovo dážď moc nevadí ale auto je skôr stavané na suchú trať. Navyše nás viacerých sklamali pneumatiky a chalani používajúci konkurenčné nás poriadne vyškolili. Všetky jazdy som absolvoval viac menej na istotu. Priznávam, potreboval som získať ešte pár bodov k zisku titulu. To sa mi podarilo už v sobotu a tak sa môžem tešiť už v predstihu zo zisku majstrovského titulu v triede E1 do 1,6 litra, ale aj vo 2WD do 1,6 litra. Som nadmieru spokojný a moja vďaka patrí všetkým partnerom za podporu. Samozrejme musím poďakovať aj rodine, ktorú kvôli pretekom dosť často opúšťam. Veľmi ďakujem aj Demovcom, ktorí mi priebehu sezóny veľmi pomáhali v depe,“ zhodnotil Miki Čambal.

Miki Čambal

Ziskom majstrovských titulov pre Mikiho sezóna ešte nekončí, keďže už o tri týždne absolvuje aj posledné podujatie Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu 2019. To sa bude konať na Ostrej Lúke pri Zvolene.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár