Michal Žiak

Michal Žiak vo Veľkom Krtíši odštartuje novú súťažnú etapu

Meno Michal Žiak poznajú všetci fanúšikovia automobilových športov na Slovensku nielen z pretekov automobilov do vrchu, ale aj menších rally súťaží. Teraz prichádza posun do Majstrovstiev Slovenska v rally 2019.

Michal Žiak

Na svoj debut si Michal Žiak vybral podujatie, ktoré bude novinkou pre všetky súťažné posádky. Jedná sa totiž o podujatie, ktoré bude obnovené po takmer tridsiatich rokoch, pričom jeho posledný, 10.ročník sa konal v roku 1990. Ak ste už uhádli, že sa jedná o podujatie 11. Rallye Veľký Krtíš, uhádli ste správne.

Michal Žiak už v minulosti všetkým fanúšikom rýchlych kolies dokázal, že tie jeho vedia byť poriadne rýchle. V tom čase bojoval s volantom Mitsubishi Lancer EVO IX, v tohtoročnej kopcovej sezóne sa však už predstavil s vozidlom Škoda Fabia R5. Stalo sa tak na Jankovom vŕšku, kde rovnako dokázal, že napriek premiére s novým autom vie byť nesmierne rýchly.

Som rád, že konečne nadišiel čas, aby som sa predstavil aj vo veľkom rally majstrovstve. Viem, že idem do úplne niečoho nového, ale už nastal čas posunúť sa o stupienok vyššie. Navyše som si vybral na svoj debut súťaž, ktorá je pre všetkých nová. Budem mať však vedľa seba jedného z najskúsenejších spolujazdcov na Slovensku, ktorý dokonca, ako málokto z celého štartového pola vo Veľkom Krtíši štartoval. Dokonca pri jeho poslednom ročníku, čiže v roku 1990 stál spoločne so svojim jazdcom na najvyššom stupienku pre absolútnych víťazov. Verím, že sa nám spoločne podarí túto súťaž zdolať a doviezť Škodu Fabia R5 až na cieľovú rampu. Chcem si túto debutovú súťaž poriadne užiť, pričom si žiadne ciele nedávam, hlavné pre mňa je zbieranie nových skúseností, ktoré budem môcť v budúcnosti zužitkovať,“ vysvetlil Michal Žiak.

Michal Žiak

Ako už Michal Žiak naznačil, po jeho boku v pravej sedačke Škody Fabia R5 bude počas 11. Rallye Veľký Krtíš 2019 sedieť a diktovať mu rozpis Marek Podobník.

11. Rallye Veľký Krtíš 2019 odštartuje ako predposledné kolo tohtoročného slovenského rally šampionátu v dňoch 20. – 21.9.2019. V programe podujatia je najskôr v piatok podvečer od 19-tej hodiny predstavenie súťažných posádok na štartovej rampe umiestnenej v centre mesta Veľký Krtíš. Samotný súboj s časom odštartuje v sobotu ráno od 7:00 hodiny výjazdom zo servisného parkoviska. Následne všetkých zúčastnených čaká absolvovanie deviatich rýchlostných skúšok a cieľová rampa, kde sa od 16:40 hodiny dozvieme meno víťaza, ale aj konečné umiestnenie zvyšných posádok.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár