Kesko Racing

Fero Fusko s majstrovským titulom, David Derďák druhý v triede

Posledné dve kolá Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019 sa konali na Ostrej Lúke pri Zvolene. Pre Kesko Racing toto podujatie nedopadlo zle.

Kesko Racing

Ferovi Fuskovi, ktorí rožňavský tím reprezentuje spoločne s vozidlom Seata Leon TDi už pred posledným kopcovým víkendom sezóny patrila vedúca priečka v triede N do dvoch litrov. Aby však získal majstrovský titul, musel ešte poriadne zabojovať. Nebolo síce potrebné aby bezpodmienečne vyhral, stačilo aby dojazdil do cieľa lepšie ako jeho najbližšia konkurencia. To sa nakoniec po oba dva dni podarilo a Fero bral domov poháre za dve druhé miesta v triede N do dvoch litrov, ale aj výborný pocit zo zisku majstrovského titulu.

Som rád, že sa to podarilo. Preteky neboli jednoduché, aj počasie nás v sobotu trošku potrápilo, ale nakoniec sme všetko úspešne zvládli. Dve druhé miesta stačili na to, aby som sa stal majstrom v triede N do dvoch litrov. Moja vďaka patrí Ďurimu Keszimu za podporu a možnosť reprezentovať Kesko Racing Team, rodine a všetkým ktorí nám akokoľvek v priebehu sezóny pomáhajú,“ zhodnotil Fero Fusko po pretekoch.

Kesko Racing

O víťazstvo v triede E1 do 1,4 litra išiel na Ostrú Lúku bojovať aj druhý jazdec Kesko Racing Teamu, David Derďák. Aj on na preteky cestoval ako líder priebežného poradia triedy, aby však mohol oslavovať, musel by po oba dva dni vyhrať. V prvý deň pretekov ho od tejto méty delili dve sekundy, v nedeľu trochu viac. Nakoniec sa teda Dado musel uspokojiť s druhým miestom v triede E1 do 1,4 litra.

Škoda, že nepršalo počas celého víkendu. V sobotu na vode sa mi totiž podarilo zajazdiť iba o jednu desatinu horší čas ako môj súper. Nevadí, už pred pretekmi mi bolo jasné, že ak môj súper opraví auto po havárke na Pezinskej babe, bude rýchlejší ako ja. Má jednoducho lepšie auto. Ja som so sezónou spokojný, boli to nádherné súboje, na všetkých tratiach som vylepšoval moje časy zo sezóny 2018 a to je pre mňa podstatné. Rovnako ako Fero, aj ja by som rád poďakoval Ďurovi Keszimu za podporu, ale aj mechanikom a hlavne môjmu otcovi, ktorý so mnou celú sezónu strávil ako šéfkuchár a zároveň aj mechanik,“ doplnil David Derďák.

S Kesko Racing Teamom sa opäť stretneme o tri týždne na Rally Košice.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár