Subaru Rally

Bratia Lapdavskí v Košiciach najrýchlejší v triede 3

Posledné kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2019 dopadlo výborne pre posádku Subaru Rally teamu Komárno. Po druhom mieste v rámci prvej etapy, druhú vyhrali a stali sa tak najrýchlejšou posádkou v triede 3 v rámci 45. Rally Košice 2019.

Subaru Rally

Dvojetapová súťaž, ktorá uzatvárala tohtoročný slovenský rally šampionát dala poriadne zabrať všetkým zúčastneným posádkam. Nielen kopa lístia na rýchlostných skúškach, ale aj rôzne diery v asfalte a množstvo vyťahaného štrku dokázali poriadne prekvapiť súťažné posádky. Bratia Lukáš a Július Lapdavskí však nakoniec všetko zvládli bez problémov a odmenou im za to boli body za druhé miesto v prvej etape podujatia, ale aj víťazstvo v rámci druhej. Ak k tomu pripočítame poháre za víťazstvo v triede 3 v rámci celej 45. Rally Košice 2019, treba povedať, že odviedli dobrý výkon.

Subaru Rally

Nebolo to jednoduché. V sobotu sme súťažili na dvoch samostatných úsekoch, ktoré sme síce poznali z minulosti, ale cesty boli plné napadaného lístia a tak bolo veľmi ťažké hľadať správne brzdné body. V nedeľu sa zase jazdilo na iných dvoch úsekoch, pričom prvý z nich tiahnuci sa okolo ružínskej priehrady bol poriadne šmykľavý, druhý vlastne kopíroval trať pretekov do vrchu na Jahodnej. Oba tieto úseky sme z minulosti rovnako poznali. Po sobotnom druhom mieste sme v nedeľu brali víťazstvo, ale je pravda, že naša najbližšia konkurencia mala buď problémy s technikou, alebo s defektami. Snažili sme sa ešte zabojovať aj v absolútnom poradí celej súťaže, no nakoniec z toho bolo ôsme miesto. Sme spokojní,“ povedal Lukáš Lapdavský.

Subaru Rally

Fanúšikovia rally športu sa napriek ukončeniu slovenského rally šampionátu však môžu už teraz tešiť na ďalšie výkony bratov Lapdavských a ich Subaru Impreza WRX STi, keďže ich na Slovensku čaká ešte jedno podujatie. Tým bude Auto Show na Slovakia Ringu, ktoré odštartuje presne o mesiac.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Martin Havran

Pridaj komentár