Kesko Racing

Fusko v Košiciach víťazne, Švecovi chýbali do cieľa tri kilometre

Dvojica súťažných posádok Kesko Racing Teamu absolvovala posledné kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2019. Obe predviedli divákom výborný výkon, z nich však iba jedna dorazila až na cieľovú rampu.

Kesko Racing

Fero Fusko so Štefanom Tökölim a Seatom Leon TDi smerovali na 45. Rally Košice 2019 s jasným cieľom. Dojazdiť túto súťaž až do cieľa, zobrať čo možno najviac bodov do priebežného hodnotenia celého seriálu a vybojovať zároveň majstrovský titul v triede 12. Práve súboj o titul však nemali celkom vo svojich rukách a to z dôvodu, že práve ich súperi museli dôjsť v rámci posledného podujatia až do cieľa. Dôvod bol jednoduchý, pred Rally Košice totiž ešte nebol naplnený potrebný počet súťažiacich v triede 12, aby mohol byť vyhlásený majstrovský titul. Všetko sa nakoniec podarilo, Fero s Pištíkom vyhrali súboj v triede 12 po oba dva dni, brali plný počet bodov a ich súperi v triede rovnako dojazdili až na cieľovú rampu.

Kesko Racing

Som spokojný, išli sme úplne v pohode, všetko fungovalo a my sa z víťazstva tešíme. Nakoniec prišli do cieľa aj naši súperi a my sa môžeme tešiť z majstrovského titulu v triede 12. Ďakujeme Kesko Racing Teamu, jeho partnerom, rodinám, kamarátom a známym za podporu. Ešte nás čaká v tohtoročnej sezóne jedno podujatie, ktoré si chceme poriadne užiť, keďže tu už o body nepôjde,“ zhodnotil Fero Fusko na cieľovej rampe.

Druhá posádka Kesko Racing Teamu žiaľ nemala šťastie dôjsť až na cieľovú rampu. Napriek tomu po výbornom výkone zanechala v Košiciach veľmi dobrý dojem. Samozrejme hovoríme o Kamilovi a Erikovi Švecových, ktorí sa predstavili v spolupráci s vozidlom Peugeot 208 R2. V sobotu, ale aj v nedeľu podávali na košických tratiach výborný výkon o čom svedčí aj fakt, že v sobotu nielenže vyhrali v triede 6, ale boli aj najrýchlejšou dvojkolkou na trati a okrem toho im patrilo aj dvanáste miesto absolútneho poradia. V nedeľu, v rámci druhej etapy 45. Rally Košice 2019 vo svojom výkone pokračovali, pričom za svojim chrbtom zanechali aj podstatne silnejšie vozidlá 2WD. Žiaľ, prišla posledná rýchlostná skúška celej súťaže a Kamil s Erikom museli odstaviť Peugeot približne tri kilometre pred cieľom.

Kesko Racing

Rally Košice sme si vyslovene užívali. Mali sme dostatočne vysoký náskok ako v triede tak aj v 2WD. Po štarte do poslednej rýchlostnej skúšky sa mi najskôr zdalo, že sa niečo deje s prevodovkou a auto prestalo ísť úplne, motor zhasol. Po tomto momente som ho nevedel zase naštartovať, tak som nevedel čo to môže byť. Samozrejme som z toho mal poriadne nervy. Ani pri prvotnej obhliadke auta sme nevedeli zistiť či odišiel motor, prevodovka, alebo čo sa vlastne stalo. To zistil až v pondelok doma otec, keď vybral prevodovku z auta a zbadal, že sa zlomila oska spájajúca prevodovku s motorom. Mrzí ma to, ale žiaľ, aj takéto „potešenia“ nám sem tam rally súťaže prinesú. Už pracujeme na oprave, aby sme sa ešte v tomto roku vedeli divákom predstaviť na pre nás „domácom“ podujatí na Slovakia Ringu, kde sa chceme všetkým našim partnerom a podporovateľom odmeniť za sezónu,“ opísal poruchu Kamil Švec.

Kesko Racing

Podujatie, ktoré obaja jazdci Kesko Racing Teamu vo svojej reči spomínali odštartuje presne o mesiac pod názvom 10. KESKOMOBILE AUTO SHOW 2019 na Slovakia Ringu.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Martin Havran

Pridaj komentár