Sting Motorsport

Sting Motorsport na Slovakia Ringu prekvapil novou technikou

Popradský Sting Motorsport smeroval na podujatie Test Day Slovakia Ring 2020 s jedným veľkým prekvapením. Tým bola nová Škoda Fabia R5 EVO, ktorú predstavil Roman Popovič.

Sting Motorsport

Dvojica súťažných posádok, dvojica vozidiel špecifikácie R5. Taká bola zostava Sting Motorsport Teamu v rámci Test Day Slovakia Ring 2020.

V už spomínanom vozidle Škoda Fabia R5 EVO, ktoré priviezol na Slovakia Ring bývalý továrenský špičkový jazdec Roman Kresta, sa predstavila dvojica Roman Popovič a Peter Baran. Ten druhý menovaný síce viac, menej sporadicky, keďže sedadlo spolujazdca sa veľmi zapáčilo niektorým z obchodných partnerov tímu. Napriek tomu Roman Popovič už od prvej tréningovej jazdy s novým vozidlom dosahoval výborné časy. Keďže Test Day nebola automobilová súťaž v pravom slova zmysle, do záverečného poradia sa počítala iba jedna najrýchlejšia jazda. A tu patrilo Romanovi Popovičovi ôsme miesto celkového poradia, čo na úvodné kilometre s R5-kou vôbec nebolo zlé.

Sting Motorsport

Prvé kilometre so Škodou Fabia R5 EVO som urobil včera na Morave a musím povedať, že som bol z toho auta veľmi prekvapený, ale aj trochu poplašený. Dnes už to je dobré, som už kľudnejší a auto už mám viac v rukách a viac ho vnímam. Cítim, že každým odjazdeným kilometrom je to lepšie a lepšie a dúfam, že to takto pôjde aj ďalej. Samozrejme moja veľká vďaka patrí novému obchodnému partnerovi za podporu. Dúfam, že ju nesklamem,“ vyjadril svoje prvé pocity Roman Popovič.

V druhom vozidle, v tomto prípade vo Forde Fiesta R5 sa na Slovakia Ringu usadili dvaja Čechovci, otec so synom. Volant do svojich rúk vzal syn Richard a noty otec Robo, ktorý je zároveň aj manažérom Sting Motorsport Teamu. Ich výsledok rovnako bol dobrý, pričom dokázali zajazdiť desiaty najrýchlejší čas spomedzi prítomných.

Sting Motorsport

Zdá sa, že sa to už konečne začína rozbiehať. Hlavné je, že sme mali možnosť sa už dnes posadiť za volant, mne osobne to už strašne chýbalo. V podstate od októbra minulého roku som za volantom pretekárskeho auta nesedel a to je strašne dlhá doba. Čiže dnes to bolo hlavne o rozhýbaní mňa samého. E to tu síce široké a ja neviem presne chytiť stopu, ale vďaka aj za túto možnosť, bol to super nápad,“ doplnil Rišo Čech.

Nielen s výkonom jazdcov, ale hlavne s novým prírastkom do Sting Motorsport Temu bol spokojný manažér tímu Róbert Čech.

Sting Motorsport

Veľmi sme sa všetci na túto chvíľu tešili. V prvom rade sme si dobre zajazdili, v druhom oslávili nový prírastok, Škodu Fabia R5 EVO. Verím, že sa tomuto autu spolu s Romanom bude v budúcnosti dariť a my z toho budeme mať všetci radosť.

Kedy, kde a ako sa rozbehnú „normálne“ súťaže, o tom vás samozrejme budeme vopred informovať

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár