TATRY RACING

TATRY RACING – Vydarený víkend s nevydareným koncom

Až chyba v absolútnom závere pretekov pripravila posádku popradského tímu TATRY RACING o pódiové umiestnenie.

TATRY RACING

Hneď 61 posádok sa postavilo na štart tretieho podniku sezóny Motorsport Rally Cupu (MRC), ktorý sa jazdil počas uplynulého víkendu na polygóne Tatry Kopřivnice. Uvoľnené podmienky po koronavíre s nadšením privítali všetky posádky, medzi ktorými nechýbala ani dvojica mladého popradského tímu TATRY RACING – Igor Piatka a Juraj Ďubek.

Odchádzali sme na preteky s patričným vzrušením po dlhej prestávke. Veľmi sme sa tešili znova na súťažnú atmosféru a kamarátov v štartovom poli,“ netajil Liptovčan Igor Piatka, ktorý v tejto sezóne štartuje na Lade VFTS v Triede Z6. „Až som bol prekvapený, koľko kvalitných súperov sa zbehlo na štarte v Kopřivnici. Kvalitné R5-ky, silné N-ká a dokonca aj nejaké WRC-čko. Za tie roky, čo sem chodíme štartovať to boli jednoznačne najvydarenejšie a najlepšie obsadené preteky.“ Vedľa súťažiacich v rámci MRC sa totiž jazdí aj takzvaný Voľný pohár pre posádky, ktoré nebojujú o majstrovské body do série, ale sú výborným spestrením štartového poľa. Teraz v Kopřivnici sa takto objavil na štarte aj úradujúci majster Slovenska v rely, Martin Koči so Škodou Fabia Rally2 Evo, ktorý sa stal aj absolútnym víťazom naprieč všetkými triedami.

TATRY RACING

Aj v Triede Z6, pre vozidlá so zadným náhonom nad 1500 cm3, kde štartovala posádka TATRY RACING tímu, sa však stretlo hneď niekoľko silných posádok, ktoré tento rok pomýšľajú na víťazstvo. „Pôvodne sme v tejto sezóne chceli zabojovať o absolútne výsledky. Po zmene techniky sme sa však sústredili na našu Triedu, kde je tiež zaujímavá konkurencia. O prvenstvo sa tu pasujú Maťo Jurečka, Dežo Krajčovič a Peťo Ďurkovič, ktorých sme chceli trochu potrápiť. A myslím, že sa nám to aj celkom darilo, keďže sme sa svojim časmi držali priebežne na druhom mieste. Jurečka nám všetkým vpredu trochu poodskočil, no vyzeralo to, že my si udržíme striebornú pozíciu až do cieľa. Rozhodnutie však padlo asi 100-150 metrov pred cieľom posledného úseku, keď nám po hodinách zhasol motor a nepodarilo sa nám ho znova naštartovať. Nakoniec sme ho nejako roztlačili, ale veľká strata nás odsunula až na piate miesto. Sme z toho smutní, lebo inak to bol veľmi pekný a vydarený víkend. Automobilový šport je však nevyspytateľný a treba na to rýchlo zabudnúť a ísť ďalej,“ konštatuje optimisticky Igor Piatka, ktorý si za piate miesto odviezol aspoň šesť bodov do tabuľky a priebežne je štvrtý po troch pretekoch (pričom v prvých pretekoch neštartoval).

TATRY RACING

Je pravda, že sme víkend mohli zakončiť aj lepšie, ale šport je aj týmto krásny. V nasledujúcich pretekoch to môže byť zasa opačne a viac šťastia bude zasa na našej strane,“ berie športovo výsledok z Kopřivníc šéf tímu TATRY RACING, Vlado Chovan. „Igor s Jurajom odjazdili ďalšie cenné kilometre, ktoré vždy chýbajú pri novej technike. Som presvedčený, že sa to odrazí aj na výsledku v nasledujúcich pretekoch, na ktoré sa už v tíme všetci tešíme.“ Tie by podľa predbežného plánu Motorsport Rallu Cupu (MRC) mali byť už koncom júla (24. – 25. júl) v Levoči, kde by popradský tím TATRY RACING znova nemal chýbať.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Free Foto: TATRY RACING, motorsportmedia.sk

Pridaj komentár