LS Racing

LS Racing – Pezinská Baba sa Mutňanskému zapáčila

Mladý spišskonovoveský tím LS RACING na Pezinskej Babe, ktorá bola úvodným podnikom slovenskej kopcovej sezóny, reprezentoval iba skúsený Ivan Mutňanský.

LS Racing

Bánovčan je ostrieľaný súťažný jazdec, no v posledných rokoch sa čoraz častejšie objavuje aj na kopcoch. Chýbať preto nemohol ani na úvodnom podniku Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV), ktorý sa konal počas prvého septembrového víkendu na Pezinskej Babe. Onedlho už 55-ročný pretekár osedlal znova svojho osvedčeného „myšiaka“ a zabojoval o pekný výsledok pre LS RACING. „Od tejto sezóny sú vozidlá zaradené podľa nového Performance faktora a moje Mitsubishi Lancer Evo X zadelili v kategórii 1 do skupiny 4, Pf 4a. Nie som si celkom istý, či je to správne, ale zabojoval som,“ neskrýva športového ducha Ivan Mutňanský.

Už v sobotňajších tréningoch bolo jasné, že v triede Pf 4a sa stretla poriadne silná zostava. Ivan mal navyše ojazdené pneumatiky viac, akoby si želal a tak sa nemohol poriadne oprieť ani v popoludňajších súťažných jazdách. „Trať na Pezinskej Babe je krásna a páči sa mi. Je však rýchla a preto v rozhodujúcich momentoch musím mať istotu, že ma auto podrží. Teraz som však nebol spokojný s priľnavosťou pneumatík. Na trati som necítil takú istotu, akú som očakával a odrazilo sa to aj na mojom výsledku,“ analyzuje prvý súťažný deň víkendu na Pezinskej Babe Bánovčan, ktorý napokon skončil na šiestom mieste v triede Pf 4a.

LS Racing

V nedeľu dopoludnia zapršalo, a mokrá trať „štvorkolkám“, akou je aj Mutňanského „myšiak“, sedí podstatne lepšie, čo hneď sa to potvrdilo aj na časoch. Ivan sa už v tréningových mokrých jazdách zaradil medzi najrýchlejších pretekárov, a to dávalo nádej na pekný výsledok aj v popoludňajších ostrých jazdách druhého súťažného dňa. „Na štarte ostrých jázd nám už nepršalo, no nechal som ešte mokré pneumatiky,“ prezrádza Bánovčan. Výsledkom jeho rozhodnutia bol druhý najlepší čas v triede 4a. „To ma povzbudilo. Vyzeralo to nádejne aj pred druhou ostrou jazdou. Žiaľ, krátko po štarte ma zradil zadný diferenciál a ambícia na pekný výsledok sa úplne rozplynula,“ smutne konštatuje Ivan Mutňanský. Svojim štartom na „Babe“ však jednoznačne potvrdil kvalitu skúseného pretekára. „Už o týždeň pokračuje „majstrák“ druhým podnikom na Ostrej Lúke pri Zvolene a tam to určite dopadne oveľa lepšie,“ netají odhodlanie Bánovčan, ktorý na Ostrej Lúke už štartoval vlani aj predvlani. „Trať pri Zvolene je krátka a technická. Už som tam štartoval a pokojne môžem povedať, že mi sadla. Teším sa na nasledujúci víkend a verím, že poteším náš tím, našich fanúšikov a partnerov pekným výsledkom.

LS Racing

LS RACING tím teda nebude chýbať ani na štarte druhého podniku Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, ktorý sa počas druhého septembrového víkendu jazdí na Ostrej Lúke. Rovnako, ako na Pezinskej Babe, aj tu sú na programe dva súťažné dni, a teda dvojnásobná porcia bodov. Všetky posádky tímu LS RACING mali potom namierené na Rallye Tatry, no automobilová súťaž v Poprade bola zrušená kvôli opatreniam v súvislosti s pandémiou Covidu 19.

Zdroj: Ľuboš Kašický / freefoto: Martin Paľov.

Pridaj komentár