Štefan Rosina

Rosinove šance zmarila havária tímového kolegu

Po sľubnej kvalifikácii v druhom podujatí sezóny GT2 European Series na Hockenheime verila posádka Rosina – Sarmini v dobrý výsledok aj v pretekoch. Nakoniec však všetko bolo inak.

Štefan Rosina

Slávny nemecký Hockenheimring bol po Monze dejiskom druhého súťažného víkendu série GT World Challenge, súčasťou ktorej je aj GT2 European Series. Práve tu v aktuálnej sezóne štartuje aj najúspešnejší slovenský okruhový pretekár Štofi Rosina, ktorý je továrenským pilotom tímu True Racing by Reiter Engineering. Spolu s tímovým kolegom, Rakúšanom Sehdi Sarminim, sedlajú ambiciózne vozidlo KTM X-Bow GT2.

Štefan Rosina

Po pódiovom umiestnení na Monze verila slovensko-rakúska posádka v konkurencieschopnosť svojho stroja ešte viac. Už v piatkovej kvalifikácii, ktorú absolvujú obaja piloti samostatne, to vyzeralo na dobrý základ do sobotňajších pretekov. „Sehdi vybojoval v kvalifikácii svojej kategórie tretie miesto, z ktorého sme štartovali do úvodných sobotňajších pretekov,“ vysvetľuje Štefan Rosina. „Ja som následne v druhej kvalifikácii zasa vyjazdil piate miesto v kategórii ProAm, čo nám dávalo dobrý základ do druhých sobotňajších pretekov.

Štefan Rosina

Podobne, ako Slovensko, aj Nemecko zasiahol pás premenlivého počasia a to poznamenalo priebeh jednotlivých jázd. Do úvodných sobotňajších pretekov GT2 European Series sa štartovalo na mokrej trati. Prvý stint pripadol práve na Rakúšana Sehdi Sarminiho. Ten vyštartoval z tretieho miesta a jeho úlohou bolo udržať pozíciu do striedania s Rosinom. Rakúšan však stratil dve pozície a na šmykľavej trati už v štvrtom kole havaroval. Na trať muselo bezpečnostné vozidlo a pre slovensko-rakúsku posádku to znamenalo nečakaný koniec celého súťažného víkendu. „Žiaľ, Sehdi havaroval a poškodil auto hneď v úvode prvých pretekov. Ja som sa tak vôbec nedostal na trať. Je to veľká škoda, lebo sme cítili, že máme sľubný pódiový potenciál. Nuž, ale aj s tým treba rátať. Automobilové preteky sú nevyspytateľné. Pevne verím, že sme si našu smolu pre túto sezónu už vybrali a od nasledujúcich pretekov sa to bude už len zlepšovať,“ uzatvára nemecký víkend Štofi Rosina, ktorého znova v akcii uvidíme o mesiac na britskom Silverstone, kde sa pôjde tretí podnik sezóny GT2 European Series 2021.

Zdroj: Ľuboš Kašický / freefoto: gtsportsclub.com, Martin Paľov

Pridaj komentár