Jantar Team

Španielske pokračovanie Jána Miloňa vo FIA EHCC 2021

Seriál FIA European Hill Climb Championship 2021 pokračoval druhým kolom pretekmi Subida Internacional al Fito v Španielsku, kde nechýbal ani Jantar Team a Ján Miloň.

Jantar Team

Slovenský reprezentant spoločne s Jantar Teamom, Škodou Fabia R5 Special a svojimi mechanikmi, sa presunul po úvodných pretekoch sezóny z Portugalska do susedného Španielska, k mestečku Oviedo. Tu odštartovalo druhé kolo seriálu pretekmi pod názvom 49. Subida Internacional al Fito 2021. Jano na tunajšom kopci už jazdil v rokoch 2017, 2018 a 2019, takže žiadne prekvapenie pre neho vo forme novej trate sa nekonalo. A nekonalo sa ani prekvapenie čo sa počasia týkalo, keďže od príjazdu do Španielska neustále pršalo, rovnako ako pri posledných pretekoch v roku 2019. Vtedy ale Ján Miloň jazdil na vozidle McLaren 650S GT3, keď mu v cieli patrilo druhé miesto v kategórii I. Teraz to vyšlo „iba“ na ôsme miesto v kategórii I. a štvrté v skupine 2.

Jantar Team

Musím povedať, že oproti portugalskej novej trati, kde všetko fungovalo ako malo, som sa v španielsku nevedel so Škodou Fabia R5 Special nejako stotožniť. Auto podvozkovo funguje naozaj výborne, nevadí mu voda, ale ani blato na trati, no maximálny výkon z neho dostanem iba vo veľmi malom rozsahu otáčok. Na tunajšej trati je množstvo zákrut, čo pre mňa znamenalo neustále preraďovanie a tým pádom som sa nevedel dostať do požadovaných otáčok a dosť som pri jazde strácal. Najlepší čas sa mi v tomto roku podarilo dosiahnuť 3:16.842 minúty a to až v poslednej jazde. Po pretekoch sme si pozreli časy z predchádzajúcich ročníkov a zistili sme, že oproti minulosti to bolo dosť zlé, veď s McLarenom som tu na vode dosiahol čas 3:06 a na suchu 3:00 minúty. Ale zbytočne budeme plakať nad rozliatym mliekom, tohtoročné auto som si vybral narýchlo, v momente, keď ešte nebolo jasné či vôbec európsky kopcový šampionát odštartuje, alebo nie. Som rád, že jazdím a treba sa s tým jednoducho vyrovnať. Som rád, že partneri Jantar Teamu stoja pri nás za čo im patrí moja veľká vďaka. A vďaka patrí aj mojim mechanikom Petrovi a Vaškovi s ktorými som prežil dva pekné, ale aj poriadne náročné týždne,“ zhodnotil Ján Miloň.

Jantar Team

Teraz v Jantar Teame nasleduje voľný víkend a po ňom sa celá karavána FIA European Hill Climb Championship 2021 presťahuje na Moravu, do Šternberku, kde budeme výkon Jána Miloňa opäť sledovať.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jantar Team

Pridaj komentár