Jantar Team

Jantar Team mení od Dobšinského kopca jazdca

Slovenský Jantar Team spoločne s Jánom Miloňom už niekoľko rokov úspešne reprezentuje našu republiku v rámci seriálu FIA European Hill Climb Championship. Teraz ale prichádza zmena.

Jantar Team

Ján Miloň, ktorému sa v posledných rokoch darilo výborne reprezentovať Slovensko v rámci seriálu FIA European Hill Climb Championship, je zo zdravotných dôvodov nútený prepustiť svoju sedačku inému jazdcovi.

Posledný rok bojujem so zranením chrbtice, pričom v minulom roku som bol z toho dôvodu aj dvakrát hospitalizovaný vo vojenskej nemocnici v Ružomberku. Pomoc lekárov žiaľ vydržala iba takmer rok a na druhom Šternberku som musel jazdiť cez veľkú bolesť. Dúfal som, že to povolí, ale opak bol pravdou a ja som sa nakoniec musel odhlásiť z pretekov Coppa Paolino Teodori v Taliansku. Dúfal som, že do Dobšinej sa mi podarí dať nejako dohromady, ale ani kúpeľné procedúry v Trenčianskych Tepliciach mi nepomohli. Preto som sa rozhodol, že sezónu 2021 predčasne ukončím. Je mi to veľmi ľúto, ale život ide ďalej a treba sa s tým nejako vyrovnať. Byť celý deň na tabletkách, v bolestiach a pretekať sa jednoducho nedá. Jantar Team však nekončí, pokračujeme ďalej vo všetkých prípravách na Dakar, ale pokračujeme aj v rámci seriálu FIA European Hill Climb Championship. Na moje miesto v Škode Fabia R5 Special po vzájomnej dohode zasadne Karel Trněný, ktorý dobojuje všetky európske kopce za mňa. Ja sľubujem, že urobím všetko pre to, aby som sa dokázal dostať do ďalšej sezóny do poriadku a verím tomu, že sa na európskych kopcových tratiach v sezóne 2022 uvidíme. Viem, je to zmena s ktorou sme nepočítali, ale taký je život. Ja som rád, že môžeme partnerom Jantar Team namiesto mňa poskytnúť plnohodnotnú náhradu, ktorou Karel určite je,“ vysvetlil Ján Miloň.

Jantar Team

Spomínaný Karel Trněný sa spoločne so Škodou Fabia R5 Special vo farbách Jantar Teamu predstaví už počas nadchádzajúceho víkendu na XXXVII. Dobšinskom kopci 2021. O tom, ako sa mu bude dariť vás budeme informovať ihneď po pretekoch.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár