Marek Jalč

Nissan Z350 je pecka, teší sa Marek Jalč

Spišská posádka presedlala z Hondy Civic na Nissan, s ktorým sa premiérovo predstavila na Rally Vranov 2021.

Marek Jalč

Vlani sa na trate automobilových súťaží vrátil Marek Jalč a evidentne dostal znova správnu chuť na pretekanie. Po Honde Civic, s ktorou odjazdil vlaňajšiu sezónu, ako aj prvú časť sezóny 2021, sa rozhodol pre zmenu techniky a na štart pretekov vo Vranove nad Topľou sa postavil s krásnym bielym Nissanom Z350. „Je to 3,5 litrová „zadokolka“ V6 s výkonom cez tristo koní,“ vysvetľuje Marek. „Chce to úplne iný štýl jazdy, než som bol zvyknutý predtým. Je to však veľká zábava a veľmi si to užívame.

Spišská posádka Marek Jalč a Tomáš Kocúr sa vo Vranove postavila na štart v MRC (Motorsport Rally Cup), kde jazdili triedu Z6. O tom, že si jazdu naozaj užívali svedčia aj ich výsledky na jednotlivých rýchlostných skúška. Na slávnej ereske Banské – Herľany zajazdili hneď štvrtý najrýchlejší čas zo všetkých štartujúcich v MRC! „To bolo v druhej sekcii,“ pokračuje Marek. „Štart do úvodnej sekcie sa nám príliš nepodaril, lebo sme dlho čakali a pneumatiky stratili optimálnu teplotu. Tento Nissan je veľmi citlivý na voľbu pneumatík a tak sme na studených gumách hneď v úvode vytočili hodiny a stratili nejaký čas. Pri druhom prejazde rovnakého úseku sme sa potom zahojili a štvrtý čas nás naozaj potešil.“

Marek Jalč

Napriek výbornému času na Herľanoch však spišská posádka preferovala skôr rýchly úsek na Dargove. „Herľany sú nádherný technický úsek a patria do automobilových súťaží. Mne sa však viac zapáčil druhý úsek na Dargove. Ten bol rýchly a viac na srdce. Samozrejme, že lepšie sedel aj nášmu auto. Škoda, že prvý prejazd bol zrušený z bezpečnostných dôvodov a naplno sme ho išli iba raz, v druhej sekcii,“ ľutuje Marek Jalč.

O tom, že si Spišiaci na novú techniku rýchlo zvykli potvrdili aj predbežné výsledky pretekov. Nádherný Nissan Z350 aj napriek problémom so servom (vypadlo po hodinách hneď v úvode súťaže) dokázal pri premiérovom štarte so svojou novou posádkou vyjazdiť druhé miesto v triede Z6 a v absolútnom poradí naprieč triedami MRC skončila dvojica Jalč – Kocúr na siedmom mieste. „Ešte si len na nové auto zvykáme, ale Nissan Z350 je pecka!,“ teší sa spokojný Marek Jalč. „My sme sa rozhodli, že budeme jazdiť pre zábavu. Chceme, aby sme potešili nielen seba, ale aj divákov a našich sponzorov, ktorým veľmi ďakujeme za podporu. Zvlášť firmám K CORP a Auto Spiš.

Marek Jalč

A kde uvidíme krásny Nissan Z350 najbližšie? „Uvažujeme o štarte na súťaži v Košiciach, no radi by sme zajazdili aj nejakú súťaž MRC. Počkáme si, ako sa vyvinie situácia s pandémiou a čo bude v kalendári na zvyšok sezóny,“ prezradil na záver Marek Jalč.

Zdroj: Ľuboš Kašický / freefoto: Julo Salzer, Motorsportmedia.sk

Pridaj komentár