Jantar Team

Jantar Team s Engem v Sosnovej víťazne medzi R5-kami a druhý absolútne

Slovenský Jantar Team sa premiérovo zúčastnil podujatia Global Assistance Setkání Mistrů Sosnová. A hneď úspešne, keď Tomáš Enge zvíťazil v kategórii vozidiel R5 a navyše dojazdil aj druhý absolútne.

Jantar Team

Po Auto Show, ktorá sa konala na Slovakia Ringu sa presunul Jantar Team do Sosnovej na už tradičné Setkání Mistrů. Aj tu predstavil Škodu Fabia Rally2, v tomto prípade sa za jej volant posadila hviezda v podobe Tomáša Engeho, jediného českého jazdca, ktorý kedy pôsobil vo Formule 1. Tomáš navyše nikdy s vozidlom špecifikácie R5 neštartoval.

Je to v mojom prípade premiéra s vozidlom špecifikácie R5, ale musím povedať, že to auto výborné, veľmi dobre ovládateľné a neskutočne dobre sa s ním ide. Aj keď ma mnohí podpichovali, že musím vyhrať, ja som si to chcel hlavne poriadne užiť. No a vo finále to nakoniec vyšlo. Som rád, že prišlo k spojeniu s Jantar Teamom a Jánom Miloňom, za čo samozrejme ďakujem,“ povedal Tomáš Enge.

Jantar Team

Rovnako radosť z výborného výsledku mal aj Ján Miloň, šéf slovenského Jantar Teamu: „V prvom rade musím povedať, že som nesmierne rád, že k spojeniu Tomáša Engeho s našim tímom prišlo. Mať v tíme najväčšiu českú automobilovú hviezdu som si vždy prial a teraz sa mi to splnilo. Setkání Mistrů sa viac podobá rally disciplíne ako okruhovým pretekom, pričom Tomáš jednoznačne dokázal, že je majstrom volantu a je jedno či sedí vo formule, alebo rally aute. Bolo tu však mnoho jazdcov, ktorí k rally majú podstatne bližšie a preto ma veľmi teší výsledok. A pravdu povediac vôbec som s ním nepočítal. Verím, že toto nebolo jediné spojenie Jantar Teamu s Tomášom Engem, dúfam, že v krátkej dobe sa opäť stretneme. Moja vďaka patrí predovšetkým generálnemu partnerovi Liqui Moly, menovite Marekovi Rybníčkovi, ostatným našim partnerom, samozrejme Tomášovi Engemu za výborný výsledok, ale ja mechanikom Rexteamu za prípravu auta a v neposlednom rade aj všetkým fanúšikom, ktorí nám držali palce.

Jantar Team

Jantar Team teraz čaká okrem balenia a naloďovania techniky, s ktorou vyrazí na Rally Dakar aj presun na Mikuláš Rally Slušovice, kde sa predstaví s rovnakým vozidlom a posádkou Tomáš „Srnka“ Ondrej – Jakub Slovák.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: autosportfo.sk/František Dušek

Pridaj komentár