GART RACING

GART RACING – Mušketieri mieria na Slovakia Ring

Už tento víkend sa na Slovakia Ringu začína nový ročník Majstrovstiev Slovenska automobilových súťaží. Prešovský tím GART RACING nastúpi na štart v plnej zostave.

GART RACING

Séria súkromných testoch a „testovacích štartov“ na polygóne v Kopřivnici skončila. Nový tím z Prešova hlási, že je pripravený na štart do novej sezóny. V slovenskom rely šampionáte 2022 budú vo farbách GART RACING jazdiť hneď dve posádky. O majstrovský titul v triede 3 zabojujú na Mitsubishi Lancer evo IX Dominik Benček a Rado Plichta. Tomáš Polovka s Danom Turscániym, na Honde Civic Type R, budú premiérovo atakovať majstrovský titul v triede 7. Do svojho prvého ročníka v Slovenskom Rally Pohári (SRP) zasa nastúpi mladá posádka Jakub Jačišin a Jaro Benček s vozidlom Peugeot 208 R2.

„Snažili sme sa postaviť základ tímu na dvoch skúsených posádkach, ktoré môžu doviezť domov pekné výsledky a zabojovať o titul. Rovnováhu v tíme naopak dotvára mladá posádka, ktorá má za cieľ zbierať cenné skúsenosti a pracovať na budúcnosti,“ vysvetľuje na prahu novej sezóny šéf tímu GART RACING, Vlado Chovan. „Chcem povedať, že sme všetci radi, že sme už definitívne prekonali „dobu kovidovú“. Teda aspoň dúfam. A že už sa budeme môcť znova naplno venovať nášmu športu a radovať sa spolu aj s divákmi. Na druhej strane nedá mi nepovedať, že veľmi citlivo vnímame aj situáciu za našimi východnými hranicami. Je to hrozná tragédia a vyjadrujeme všetkým ľuďom na Ukrajine našu podporu. Veríme, že zvíťazí zdravý rozum. Ďalšiu ranu by náš slovenský autošport už asi ťažko ustál.“

GART RACING

Preteky na Slovakia Ringu začínajú sezónu MSR druhýkrát po sebe. Súťažný víkend šampionátu otvorí vo štvrtok 17. marca popoludňajší shakedown od pätnástej hodiny. V piatok sú na potom programe obhliadky tratí, a naostro sa začína pretekať v sobotu 19. marca 2022 ráno od 7.52 hod. Prvé podujatie MSR automobilových súťaží je rozdelené do dvoch samostatne bodovaných súťažných dní. Prvý súťažný deň má spolu 72,4 kilometra, pričom dĺžka meraných úsekov je dokopy 63,35 km. Pôjde sa v štyroch sekciách na troch úsekoch (Modrá, Zelená, Žltá). V nedeľu budú zasa hitom farby fialová, ružová a oranžová. Tie budú rozdelené do troch sekcií a ostré kilometre spolu merajú 56,7 km. Celkový sumár trate naskladanej na malej plochu areálu automobilového okruhu je 120 ostrých kilometrov plus pätnásť kilometrov prejazdov. Kto si domov odvezie najviac bodov budeme vedieť v nedeľu 20. marca popoludní.

Zdroj: Ľuboš Kašický / freefoto: GART RACING

Pridaj komentár