Záver kopcovej sezóny očami šampióna Drotára.

Dvanáste – záverečné podujatie Majstrovstiev Slovenskej republiky pretekov automobilov do vrchu (PAV) odjazdili majstri volantu pod Ostrou Lúkou neďaleko Zvolena. O drámu sa okrem počasia staral aj novokorunovaný absolútny majster Slovenska – prešovčan Igor Drotár.

Igor Drotár

#ŠKODA Fabia WRC

 

Tesné súboje Igora Drotára s rýchlou konkurenciou boli možno predzvesťou toho, čo môžeme očakávať budúci rok. Rodák z Prešova už na Ostrej Lúke štartovať nemusel, keďže svoj titul absolútneho majstra Slovenska PAV dosiahol na predchádzajúcom podujatí v Čiernom Balogu. No ak ste raz srdcom a dušou pretekár, uberiete z plynu jedine po prejdení cieľovej čiary. O drámu sa v nepriazni počasia staral aj stúpajúci Hron, ktorého hladinu delilo od parkoviska pretekárskych strojov len pár centimetrov. V napínavých súbojoch na náročnej a mokrej trati skončil Igor druhý v sobotu (s celkovou stratou 1,316 s), aj v nedeľu (s celkovou stratou 1,776 s).

Igor Drotár

#ŠKODA Fabia WRC

Igor Drotár po pretekoch povedal: „Na Ostrej Lúke som štartovať síce nemusel, no pre mňa je podpora fanúšikov veľkým záväzkom. Navyše sme im chceli predviesť výkon, na aký sú zvyknutí. Samozrejme, že sme chceli vyhrať, aj keď to nebolo také nutné. Ak chcem držať krok s rýchlymi jazdcami, musím sa na to poriadne sústrediť. Nedá sa ísť na polovičný plyn, pretože stratíte potrebnú koncentráciu a rytmus. V sobotu som s [Jozefom] Bérešom juniorom síce prehral tesne o 1,3 sekundy, no povedal som si, že nedeľa už bude patriť nám. Hneď v prvej nedeľňajšej tréningovej jazde mi praskla hadica od turba a auto stratilo výkon. Druhý tréning bol našťastie v poriadku. V prvej ostrej jazde mi pre zmenu nefungoval štartovací program a stratil som tým asi 1,5 sekundy. Na takom krátkom kopci takúto stratu nedobehnete. V druhej ostrej jazde sme obaja spravili prakticky identický čas. Napriek zlému počasiu nás prišlo pozdraviť množstvo fanúšikov, ktorým sme, verím, predviedli skvelé jazdy. Úspešne sme tak uzavreli skvelú sezónu a ja ďakujem všetkým, čo nás celý rok podporovali – fanúšikovia aj naši partneri,“ dodal Igor.

Dočkáme sa na Rally Tatry (24.-25.10.) zlatého klinca tejto motoristickej sezóny? Igor Drotár priebežne vedie v absolútnom poradí slovenského šampionátu o 12 bodov pred úradujúcim majstrom Slovenska – Poliakom Grzegorzom Grzybom. Berie to však športovo: „Akokoľvek to pod Tatrami dopadne, pre nás táto pretekárska sezóna nemá žiadnu chybu!“ dodal na záver.

 
TS: Martin Trenkler/RPM

Pridaj komentár