L Racing aj na Auto Show najpočetnejším tímom.

Deviatka jazdcov figuruje v zozname prihlásených pod hlavičkou L Racing Teamu v rámci posledného podujatia sezóny, 5. Auto Show 2014.

h7p3048-2

Diváci podujatia, ktoré už tradične odštartuje ako posledné v rámci sezóny automobilových športov na Slovensku sa majú už počas nadchádzajúceho víkendu na čo tešiť. Jubilejná 5. Auto Show 2014 predstaví viac ako sedemdesiat súťažiacich, pričom deviatka z nich bude reprezentovať slovenský L Racing Team z Krásnohorského Podhradia.

Jedným z najväčších ťahákov na podujatí určite bude jazdec L Racing Teamu, Jozef Béreš mladší, ktorý sa v rámci spomínaného podujatia predstaví divákom dokonca v spolupráci s dvoma rozdielnymi vozidlami. Konkrétne odštartuje na Porsche 911 GT3, ale aj kopcovom Mitsubishi Lancer EVO 39. „Štart s Porsche pre mňa znamená splnenie malého sna. Je to auto, ktoré sa mi neskutočne páči a vždy som hovoril, že by som si to s ním rád vyskúšal. Jednoducho GT3-ky ma uchvacujú a aj keď viem, že to nie je auto, s ktorým by som vedel atakovať najvyššie priečky absolútneho poradia, vedel by som si predstaviť ísť na ňom aj normálnu veľkú rally. Som rád, že si ho budem mať možnosť vyskúšať aspoň v rámci Auto Show. Okrem Porsche sa ešte predstavím aj s mojim kopcovým špeciálom Mitsubishi Lancer EVO 39, do ktorého mi Janko Lipták kúpil nový podvozok a tlmiče Rieger, za čo som mu nesmierne vďačný a práve vďaka Auto Show tento nový podvozok dokonale otestujem“ vysvetlil Ďodi Béreš.

h7p4133-3

S kopcovým špeciálom Mitsubishi Lancer EVO IX sa predstaví v rámci Auto Show aj Peter Lipták: „Už som veľmi dlho neabsolvoval rally súťaž, tak sa samozrejme opäť veľmi teším. Na Slovakia Ringu ide o zábavu a presne tú chceme všetci aj robiť. Nehovorím, že nebudeme pridávať, ale predsa len asi nepôjdeme všetci úplne naplno.“

S Mitsubishi Lancer, v tomto prípade však EVO X sa predství na Auto Show aj ďalší z pravidelných jazdcov L Racing Teamu, Vladimír Hanuš: „V Poprade sme zistili pred dojazdom do cieľa prasknuté tesnenie pod hlavou. Dali sme to dohromady a ideme sa zabávať.“

Do tretice všetko dobré, v tomto prípade však treba povedať do štvorice. S Mitsubishi Lancer EVO VI sa predstaví Maroš Kysucký, ktorý sa na rally tratiach už dlhšie neukázal. „Som rád, že môžem absolvovať aspoň podujatia na Slovakia Ringu, už mi to dosť chýbalo. Teším sa,“ vyznal sa zo svojich pocitov Maroš Kysucký.

h7p5541-4

Marek Špavelko je na podujatie 5. Auto Show 2014 prihlásený bez udania vozidla a preto nás zaujímalo s čím sa divákom predstaví. „Neviem. Mali sme v pláne vyskúšať našu novú zbraň Nissan Pulsar , ale akosi sa mi nepozdáva zvuk motora. Ešte s tým niečo skúsime urobiť, ak sa nepodarí, neodštartujeme,“ vysvetli Marek Špavelko.

Tomáš Fusko si v tohtoročnej sezóne vyskúšal dvojicu vozidiel R2, na poslednom podujatí v roku sa však predstaví po dlhšom čase opäť s osvedčenou Škodou Felicia Kit Car. To, že ju vie po rally tratiach vodiť aj pekne bokom divákom viackrát dokázal už v minulosti a tak sa všetci prítomní majú na čo tešiť. „Áno, Auto Show absolvujeme s našou Kitovou Felíciou. Som rád, že toto auto opäť trochu prebehnem. Jednoznačne si súťaž chcem užiť,“ dodal Tomáš Fusko.

S vozidlom Lada VFTS mali diváci Auto Show v minulom roku možnosť sledovať aj maďarského jazdca Istvána Pethó mladšieho. V minulom roku to bolo ešte v úlohe predjazdca, teraz sa malý Tyutyu predstaví v normálnom jazdeckom poli.

h7p0694-2

Posledným účastníkom z plejády jazdcov L Racing Teamu na 5. Auto Show 2014 bude šéf tímu Ján Lipták. Tohtoročný Majster Slovenska pretekov automobilov do vrchu v kategórii Historik sa predstaví na už tradičnej Toyote Celica 165 ST. „Som rád, že podujatie typu Auto Show už funguje niekoľko rokov aj na Slovensku a našlo si svoje pevné miesto v kalendári. Je vidno, že popularita tohto podujatia prudko stúpa každým rokom, veď v tomto momente zoznam prihlásených obsahuje celkovo sedemdesiatsedem mien, čo je na slovenské pomery nadpriemerná účasť. V rámci tohto posledného podujatia v sezóne by sme sa chceli odvďačiť aj partnerom nášho tímu, bez ktorých by sme tento náš obľúbený šport robiť určite nevedeli, niektorých aj povozíme na sedadle spolujazdca, iných aspoň pohostíme a poukazujeme im z blízka ako tento náš šport funguje. Som rád, že na štart sa postavíme opäť ako najsilnejší slovenský tím,“ dodal záverom Ján Lipták, šéf L Racing Teamu.

Podujatie 5. Auto Show odštartuje po sobotných preberaniach, či obhliadkach súťažných tratí „naostro“ v nedeľu 9.11.2014 od 9:00 hodiny, kedy je plánovaný štart prvého meraného úseku. Meno víťaza sa dozvieme rovnako v nedeľu o pol piatej popoludní.

TS: Miro Majláth, Foto: autosportfoto.sk/Tibor Szabosi

Pridaj komentár