Christian Malchárek vo Valencii bez štartu v pretekoch

Prvý Slovák v seriáli NASCAR Whelen Euro Series Christian Malchárek nezažil debut, aký si predstavoval. Na okruhu Ricardo Tormo v španielskej Valencii v rámci American Festu štartoval s rakúskym tímom DF1 Racing a tímovým kolegom z Francúzka Christophom Bouchutom na Chevrolete Camaro číslo 66.

Christian Malchárek

 

 

Drobné technické problémy mu ubrali z počtu kôl v tréningoch a následne v prvých pretekoch kategórie Elite 1 mal Bouchut ťažkú nehodu v prvej zákrute, do ktorej sa vchádza vo vysokej rýchlosti. „Môjho tímového kolegu po nej odviezli do nemocnice, no našťastie by to nemalo byť nič vážne, hoci náraz to bol tvrdý,“ okomentoval osudný moment Christian Malchárek. „Predná časť auta bola úplne zničená. Mechanici nášho tímu DF1 Racing sa to snažili opraviť, no vedenie NASCAR Whelen Euro série zvolilo opatrný prístup a nedovolili nám štartovať. Po takom náraze totiž šasi môže mať aj skryté trhliny a mohlo to byť veľmi nebezpečné,“ vysvetlil svoju neúčasť v pretekoch Elite 2 Christian.

Christian Malchárek

Keďže najazdených kilometrov vo veľkej konkurencii jazdcov z celej Európy bolo naozaj málo, ťažko povedať, ako je na tom mladý slovenský jazdec a kam sa v poradí zaradí počas ďalšieho pretekárskeho víkendu. „Trúfame si na prvú desiatku v Elite 2, ak bude všetko dobre fungovať. Ďalšie preteky sa idú o mesiac na pre nás netradičnom ovále. Veľmi sa na to teším a som zvedavý aké to bude,“ povedal o druhom víkende NASCAR Whelen Euro Series nováčik tímu DF1 Racing.

Tretie a štvrté preteky sezóny sa pôjdu na ovále Venray vo Francúzsku 23. a 24. mája.

Zdroj: Race Pro Media

Pridaj komentár