B.R.T. víťazne aj na kopci v Ožďanoch

Jozef Béreš starší patri medzi skutočné legendy slovenského motoršportu. Veterán rally začal túto sezónu za volantom Mazdy Savanna RX7. Uplynulý víkend si s týmto historikom vyskúšal aj MSR v pretekoch automobilov do vrchu v Ožďanoch. Spolu s tímom B.R.T. si odniesol jedno víťazstvo v triede HK2.

B.R.T.

Sobotňajší deň Oždianskych serpentín však nevyšiel podľa ich predstáv a kvôli zbytočnému problému s ističom preteky nedokončili. Vynahradili si to v nedeľu, keď s časom 1:40,537 s v druhej ostrej jazde napokon Béreš st. vyhral svoju triedu.
Jozef Béreš st.: „Všetko išlo bez problémov, až na druhú sobotňajšiu jazdu, keď sa mi vypol istič. Po 300 m mi auto zastavilo a až v servise sme zistili, že istič stačilo zatlačiť prstom a jazdil by som ďalej. V nedeľu som šiel tréningy opatrnejšie, no samotné preteky som vyhral. Na rozdiel od konkurencie mám deficit vo výkone aj v počte poháňaných náprav, takže som čas naháňal najmä v zákrutách. Auto však prekvapivo funguje skvelo a bez problémov.“

B.R.T.

Slovo má aj manažér tímu B.R.T. Ladislav Ríz: „Naša kopcová premiéra dopadla v podstate veľmi dobre. S autom neboli žiadne starosti a drobný problém s ističom v sobotu nepovažujem za nič vážne. Odchádzame odtiaľ s jedným víťazstvom v skutočne silnej konkurencii. V talóne máme teraz zaujímavé projekty, na ktorých budeme intenzívne pracovať. Motoršport si vyžaduje plné nasadenie nielen na trati, ale aj mimo nej.“ – dodal na záver Ladislav Ríz.

Zdroj: Race Pro Media Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár