Igor Drotár sa pripravuje na veľké výzvy Jahodnej

Osemdesiat jazdcov prichádza tento víkend (30.-31.5.) na Jahodnú za Košicami, ktorá už niekoľko rokov víta Moris Cup Jahodná – jedno z popredných podujatí Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV).

Igor Drotár

Oči celej verejnosti budú pútať nielen superrýchle monoposty, ale aj ostrejúce súboje dvoch hlavných konkurentov v boji o absolútny národný titul Slovenska: Igor Drotár je na duel s Jozefom Bérešom ml. nachystaný.

Rovnako je nachystané aj jeho Mitsubishi Lancer 05 z dielní Komvet Davida Komáreka. Po technických problémoch na nedávnych pretekoch v Ožďanoch by mal tento špeciál v Igorovych rukách priniesť očakávané výsledky. Záujem celej vrchárskej obce sa teda sústredí aj na napínavé súboje Igora Drotára a Jozefa Béreša ml. Trať o dĺžke 4750 m nie je v ničom jednoduchá, no v správnych rukách prinesie určite svoje ovocie. Všetko sa rozhodne v pretekoch, rozdelených do dvojice sobotňajších a dvojice nedeľňajších ostrých jázd.

Igor Drotár

Igor Drotár: “Jahodná sú takpovediac moje domáce preteky, keďže nie sú vôbec ďaleko od Prešova. Je to krásna trať a dobre pripravená aj po organizačnej stránke. Čaká nás veľa dobrých jazdcov a strojov. Ja sa už veľmi teším na súboj s Jožkom Bérešom, keďže sa od začiatku sezóny naťahujeme o sekundy a desatiny. Vyzerá to zaujímavo a bude to tvrdý boj. Auto po nešťastných Ožďanoch prešlo repasom a verím, že detské chyby sme odstránili. Ak zaprší, je šanca na absolútne víťazstvo, keďže je tam dosť formulových vozidiel, prototypov a skvelých jazdcov ako Václav Janík či Jiří Svoboda. Verím, že divákov zaujmú moje súboje s Jožkom Bérešom. Kto vie – možno sa opäť podarí zlomiť aj traťový rekord. Samotná trať je spojením úplne rozdielnych charakterov – široká, rýchla časť prechádza na kľukaté úseky – doslova „rallyové“. Odhadnúť správne nájazdy ako aj nájazdové rýchlosti bude nesmierne náročné, no takýmto výzvam sa teším.“

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár